Galerii ⟩ Pärnu aasta sotsiaaltöö tegija abistab lapsi ja noori

Pärnu Postimees
Copy

Täna, 12. novembril, rahvusvahelisel sotsiaaltöötajate päeval tunnustas Pärnu linnavalitsus Steffani pitsarestorani hoovis tänavusi sotsiaalhoolekande valdkonna laureaate.

Aasta sotsiaaltöö tegija pälvib linnavalitsuse aukirja ja 630eurose preemia. Ülejäänud laureaadid saavad aukirja ja kingituse.

Kõigile Pärnu linna sotsiaalosakonna ja valdkonna allasutuste pea 250 töötajale kingitakse tähtpäeva puhul vihmavari.

Aasta sotsiaaltöö tegija: Ülle Männiste, Pärnu laste ja noorte tugikeskuse juht

Aasta sotsiaaltöö tegija Ülle Männiste.
Aasta sotsiaaltöö tegija Ülle Männiste. Foto: Haide Rannakivi

Pärnu laste ja noorte tugikeskuse lapsed ja noored on heades kätes, sest asutuse juhile Ülle Männistele on tugikeskus nagu oma teine pere.

Kolleegide teatel on Männiste kohusetundlik, pühendunud, tugeva iseloomu, sooja südame ja hooliva loomuga inimene, kes on töökaaslastele nagu sõber ja alati olemas. Nad tõid esile sedagi, et Männiste oskab töötajaid tunnustada ja motiveerida. Ta annab neile eeskuju.

Männiste tugevaks küljeks loevad töökaaslased palju muu hulgas imetabast oskust innustada oma sõnade ja tegudega tervet tugikeskuse peret. Kõik keskuse hoolealused ja töötajad on Männistele omad, neile leiab ta – olgu argipäeva õhtu või nädalavahetuse hommik – alati aega. Kuulata, mõista ja aidata. Kui vaja, siis lohutada ja pakkuda lahendusi. Samuti leiab ta aega üheskoos rõõmustada.

Tänu armastust tulvil südamega juhatajale, kes ei jäta kunagi kedagi üheski olukorras üksi, on tugikeskuse lastele, noortele ja töötajatele loodud suurepärane kasvu-, arenemise ja unistuse poole pürgimise keskkond.

Aasta vabatahtlik: Ulvi Nõmm, MTÜ Vanem Vend Vanem Õde juht

Aasta vabatahtlik Ulvi Nõmm.
Aasta vabatahtlik Ulvi Nõmm. Foto: Haide Rannakivi

Ulvi Nõmm on kümmekond aastat olnud mittetulundusühingu Vanem Vend Vanem Õde vabatahtlik eestvedaja. Kuigi vabatahtlikke leida pole lihtne ja kõik soovijad selleks ei sobigi, pole Nõmm sellest heitunud. Ta teeb seda kõike oma pere ja põhitöö kõrvalt tagasilöökidest hoolimata.

Aasta hooldustöötaja: Carmen Ollino, Pärnu sotsiaalkeskuse hooldustöötaja

Aasta hooldustöötaja Carmen Ollino.
Aasta hooldustöötaja Carmen Ollino. Foto: Haide Rannakivi

Üheksa aastat hooldustöötajana töötanud Carmen Ollino kohta kuuleb Pärnu sotsiaalkeskuses vaid kiidusõnu: öeldakse, et ta on abivalmis, heatahtlik ja töökas. Tema peale saavad loota nii kolleegid, kliendid kui nende lähedased.

Kui keegi vajab abi, on Ollino valmis esimesena appi tõttama. Kaastöötajadki pöörduvad oma murede ja rõõmudega just tema poole.

Tragi kolleegina korraldab Ollino sotsiaalkeskuses tiimiüritusi, mis on aidanud kaasa meeskonna ühtsuse ja mõnusa meie-tunde kujunemisele. Rääkimata heast töömeeleolust.

Ollino oskus ja tahe endast anda, panustada ja teistele pühenduda on imetlusväärne. Sotsiaalkeskuse kliendid hindavad teda kõrgelt.

Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija: Marge Loob, Pärnu laste ja noorte tugikeskuse perevanem

Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija Marge Loob.
Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija Marge Loob. Foto: Haide Rannakivi

Kolleegide sõnutsi on Marge Loob väga hea meeskonnatöötaja ja organisaator. Ta on hooliv, toetav, kohusetundlik, abivalmis, loominguline, nutikas ja energiline. Ta teeb oma tööd südamega.

Loob leiab kõige raskemates olukordadeski lahenduse, talle saab alati loota.

Aastate jooksul on tugikeskuses Loobi eestvedamisel ühes lastega palju põnevat ette võetud. Loob on end pidevalt erialaselt täiendanud ja rakendanud õpitut oma töös laste hüvanguks.

Ta on suure südamega inimene, kes on suure osa oma elust pühendanud laste heaolu parandamisele.

Aasta sotsiaaltöötaja: Reelika Ruubel, Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna eluasemeteenuste spetsialist

Aasta sotsiaaltöötaja Reelika Ruubel.
Aasta sotsiaaltöötaja Reelika Ruubel. Foto: Haide Rannakivi

Reelika Ruubel liitus linnavalitsuse sotsiaalosakonnaga 2,5 aastat tagasi ja sulandus kohe meeskonda. Ta on hinnatud kolleeg, sest ta pole kunagi ükskõikne, vaid toetab mures ühtviisi nii klienti kui kolleegi.

Ruubel teeb oma tööd hingega ja tõsiselt. Probleemide lahendamisel on ta väga põhjalik ega jäta midagi tähelepanuta. Kui päevatööst jääbki miski hingele kripeldama, võib ta kliendi heaolus veendumiseks telefoni haarata isegi hilisõhtul või nädalavahetusel.

Kolleegid on toonud esile Ruubeli väga head huumorimeelt. Kerge punastusega oskab ta suurepäraselt enda kululgi nalja teha.

Ruubeli nobenäpud on suutelised kõigeks ja seetõttu võivad pikemalt puhkuselt naasnud kolleegid leida oma kabinetist eest miskit toredat, mis tööletuleku jälle rõõmsaks muudab.

Vabatahtlikuna on Ruubel aktiivne gaidide juhendaja. Laval ja tantsupõrandal ületab ta alati päevaks ettenähtud sammunormid.

Aasta sotsiaalvaldkonna juht: Annely Ausma, Pärnu Sotsiaalkeskuse tugiisikuteenuse juht

Aasta sotsiaalvaldkonna juht Annely Ausma.
Aasta sotsiaalvaldkonna juht Annely Ausma. Foto: Haide Rannakivi

Annely Ausma on kompetentne, tasakaalukas ja motiveeriv juht.

Kolleegide kinnitusel saab alati murega tema poole pöörduda ja tänu talle valitseb tööl positiivne ja toetav õhkkond.

Juhina oskab Ausma motiveerida töötajaid andma endast parima ja tagada nii tugiisikuteenuse klientidele võimalikult kvaliteetne teenus.

Olles kannatlik nõuandja, kuulaja ja juhendaja, seab Ausma alati esikohale lapse heaolu ja huvid. Ta oskab ka kõige keerulisemates situatsioonides anda adekvaatset nõu.

Ausmat kirjeldatakse kui fenomenaalse mälu ja mitmekülgsete teadmistega inimest, kes säilitab igas situatsioonis kõige ja kõigi suhtes selge pea ja inimlikkuse.

Ausma nõuanded ja soovitused on alati kindla eesmärgiga, see on toonud töös peredega suuremaid ja väiksemaid töövõite.

Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner: Karin Uibo, Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem

Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner Karin Uibo.
Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner Karin Uibo. Foto: Haide Rannakivi

Karin Uibo on palju kaasa aidanud Pärnu linna laste hoolekande arengule. Ta on aktiivne kaasamõtleja ja -tegutseja lastega seotud hoolekandes.

Sellest aastast viib Uibo Pärnus läbi narkoennetusprogrammi “Puhas tulevik”, samuti veab ta alla 14aastaste õigusrikkujatega tegelevat Pärnu Ankur-meeskonda.

Uibo on tuumikosaleja juhtumikorralduse mudelis MARAC, kus ta hindab riskiperede, sealhulgas lähisuhtevägivalla all kannatavate perede probleeme ja otsib neile lahendusi.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanemana teeb Uibo oma tööd suure pühendumusega, hoolides nii abivajajatest kui koostööpartneritest.

Uibo on konkreetne, temas jagub pealehakkamist ja julgust tõstatada ja lahendada ebameeldivaid teemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles