Järelvaadatav Pärnu volikogu valis esimeheks Andrei Korobeiniku

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Andres Metsoja (Isamaa, paremal) õnnitleb Andrei Korobeinikut (Keskerakond) Pärnu linnavolikogu esimeheks saamise puhul.
Andres Metsoja (Isamaa, paremal) õnnitleb Andrei Korobeinikut (Keskerakond) Pärnu linnavolikogu esimeheks saamise puhul. Foto: Urmas Luik

Tänasel Pärnu linnavolikogu uue koosseisu avaistungil valiti 23 häälega volikogu esimeheks Andrei Korobeinik. Koalitsiooni hääled niisiis pidasid, sest just nii palju on võimuliidul 39-liikmelises esinduskogus kohti.

Pärnu koalitsioonilepingu on allkirjastanud valimisliidu Pärnu Ühendab ehk linnapea valimisliidu, Reformierakonna ja Keskerakonna linnavolinikud. Lepingu järgi pidigi saama volikogu esimehe koha Keskerakond. Kui aeg oli esitada volikogu esimehe kandidaate, hüüdiski keegi saalist kohe Korobeiniku nime.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Pärnu esinumber Alar Laneman esitas Andres Metsoja (Isamaa) kandidatuuri.

Korobeiniku kõne enne hääletust oli lühike ja konkreetne. “Minu nimi on Andrei, olen olnud vahepeal volikogu esimees nii heas kui halvas ja loodan, et austatud rahvasaadikud usaldavad selle võimaluse mulle veel vähemalt korra,” lausus ta. “Aitäh!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles