Järelvaadatav ⟩ Tori abivallavanemast sai vallavolikogu juht

Copy
Tori vallavolikogu esimesel istungil hääletati volikogu aseesimeheks Kalev Kiisk ja esimeheks Jana Malõh valimisliidust Koduvald.
Tori vallavolikogu esimesel istungil hääletati volikogu aseesimeheks Kalev Kiisk ja esimeheks Jana Malõh valimisliidust Koduvald. Foto: Urmas Luik

Are huvikeskuses kogunes täna esmakordselt uus Tori vallavolikogu, kes valis oma esimeheks Jana Malõhi. Aseesimehe ametisse hääletati Kalev Kiisk. Mõlemad valituks osutunud esindavad valimisliitu Koduvald.

Volikogu esimehe kandidaadiks seati üles eelmise vallavalitsuse koosseisus abivallavanema ametit pidanud Jana Malõh. Opositsiooni esitatud kandidaat Marko Šorin loobus kandideerimisest. 15 poolt ja kaheksa vastuhäälega valiti ametisse Malõh.

Jana Malõh on juhtinud Tori lasteaeda ja juhtis viimased neli aastat vallas hariduse, kultuuri ja noorsootöö valdkonda. “Tori valla käekäik läheb mulle korda ja mul on tahtmist ja energiat sinna panustada. Luban olla sihikindel, otsekohene ja objektiivne,” märkis Malõh.

Volikogu aseesimehe kohalegi esitati kaks kandidaati: EKRE esindaja Mihkel Kalamees ja Kalev Kiisk Koduvallast. Kalameest toetas kaheksa ja Kiiska 15 volikogu liiget, seega sai viimasest volikogu aseesimees.

Tori vallavolikogu esimene istung uues kooseisus.
Tori vallavolikogu esimene istung uues kooseisus. Foto: Urmas Luik

Hääletuse lõppedes selgus veel, et kolm valimiste järel volikokku pääsenud inimest on isikliku avalduse alusel oma volitused peatanud: Terve Koduvalla nimekirjas valla esinduskogusse valitud Priit Ruudu asemel on volikogus Karet Akkaja, EKRE esindajat Andres Lippmaad asendab Peeter Talts ja reformierakondlast Andres Mõisa Triini Viks.

Haldusreformi järgse Tori valla teise koosseisu 23-liikmelises volikogus moodustasid võimuliidu valimisliidud Terve Koduvald kümne ja Koduvald nelja liikmega.

Opositsiooni jäid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) viis, Eesti Keskerakonna kolm ja Eesti Reformierakonna üks esindaja. Volikogu uue koosseisu liikmeskonna volitused algasid 11. novembril.

Tori vallavolikogu liikmed

  • Valimisliit Terve Koduvald (10)

Lauri Luur

Signe Rõngas

Raigo Paulberg

Erki Uudikas

Kristo Kaukver

Kandela Õun

Tõnu Sepik

Pille Viies

Karin Uibo

Karet Akkaja (asendusliige)

  • Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (5)

Mihkel Kalamees

Ants Ojasoo

Käde Kalamees

Jaanus Kakko

Peeter Talts (asendusliige)

  • Valimisliit Koduvald (4)

Jüri Puust

Jana Malõh – vallavolikogu esimees

Kalev Kiisk – vallavolikogu aseesimees

Riho Raiesmaa

  • Eesti Keskerakond (3)

Marko Šorin

Toomas Kandima

Kaire Kangur

  • Eesti Reformierakond (1)

Triini Viks (asendusliige)

Andmed: Tori vallavalitsus

Järgmine Tori vallavolikogu istung toimub Are huvikeskuses 25. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles