Sadama kossutiim mängis suure eduseisu maha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadamal on praegu vaid üks mängujuht: Siim-Markus Post (palliga). Eile kukkus temagi vigadega välja. 
Pärnu Sadamal on praegu vaid üks mängujuht: Siim-Markus Post (palliga). Eile kukkus temagi vigadega välja. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas Eesti-Läti ühisliigas võõral väljakul lisaajal Tartu ülikoolile 77:82.

Pärnu kaotas avapoolaja kuuega (34:40), ent tuli pausilt silmanähtavalt näljasemalt ja võitis veerandaja 28:5! Nõnda juhiti enne viimast perioodi juba kindlalt, 62:45.

Paraku polnud mäng veel tehtud, sest Tartu spurtis 21:4 (!) ja kaks minutit enne matši lõppu oli seis 66:66.

Kümme sekundit enne normaalaja lõppu tehti Andris Mistersile viigiseisul kolmepunktiviskel viga ja lätlane tabas kõik kolm vabaviset. 71:68. Tartu mängujuht Oliver Suurorg vastas “hullu” kolmesega ja viis mängu 71:71 pealt lisaajale.

Lisaperioodil oli 11:6 parem kodumeeskond ja nii teenis Tartu seitsme kaotuse kõrvale hooaja esimese võidu ühisliigas. Pärnul on nii kolm võitu kui kaotust. 

“Meil pole tagamängijaid, väljakul valitseb paanika. Positsioonirünnak on täielik jama,” resümeeris mängujärgses intervjuus Delfile Pärnu peatreener Heiko Rannula, kes jäi rahule vaid kolmanda veerandajaga. “Normaalaja lõpp oli treeneri kaotus. Mina olen senimaani olnud selline vend, kes ei lähe lõpus vea peale, kuid täna (eile, toim) oleks pidanud juba puhtalt meeste nägude järgi selle peale minema.”

Sadamal oli mänguks üles antud ainult kümme meest ja Rannula kasutas neist kaheksat. Seejuures on tiimil vaid üks mängujuht – Siim-Markus Post –, kes kukkus neljanda veerandaja alguses vigadega välja. Posti kontole jäi 27 minutiga neli punkti (visked 2/11) ja üheksa resultatiivset söötu. Küll oli tema pluss-miinus- näitaja konkurentsitult meeskonna parim: ajal, mil Post väljakul viibis, võitsid pärnakad 13ga.

Sadama resultatiivseim oli 22 punkti kogunud Misters. Artur Konontšuk lisas 19 ja Mihkel Kirves 13 punkti ja 16 lauapalli. Tartule tõi Emmanuel Wembi 19 punkti.

Laupäeval mängivad pärnakad kodusaalis Läti esiklubi Riia VEFiga, keda võõrsil võideti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles