Kolumn ⟩ Need kardetud lastekaitsjad

Helen Clark
Copy
MTÜ Lastekaitse Liit leiab, et paljud olulised teemad on erakondade valimisprogrammides saanud vähe tähelepanu või jäänud sootuks kajastamata.
MTÜ Lastekaitse Liit leiab, et paljud olulised teemad on erakondade valimisprogrammides saanud vähe tähelepanu või jäänud sootuks kajastamata. Foto: Joakim Klementi

Kui valmistasin ette intervjuud meie maakonna kahe lastekaitsjaga, hoiatasid kolleegid, et laste­kaitsjad kipuvad olema meedia suhtes umbusklikud ega soovi sageli üldse ajakirjanikega suhelda, kuna neid kajastatavat ikka ja jälle teenimatult halvas valguses.

Juba lastekaitsjatega toimetuse salvestusruumis istet võtnud, tajusin ka ise intervjueeritavate ärevust minu küsimuste ees. Tundsin vastutuskoormat luua õhkkond, kus inimesed tunneksid end vabalt ja usaldaksid mind, et ajakirjanikuna ei püüa ma neid ega nende tööd kunstlikult halvas valguses näidata. See hirm oli mõnes mõttes arusaadav: privaatsete isikuandmete avalikuks tulekut ei soovi ei lastekaitsjad ega nende kliendid. Ja kes teab, mis küsimustega reporter neid pommitama hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles