Päästjad käisid kustutamas leekides elumaja ja kaht tootmishoonet

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Nädalavahetus möödus päästjatel töiselt.
Nädalavahetus möödus päästjatel töiselt. Foto: Marko Saarm

Nädalavahetus möödus päästjatel töiselt: kui reedel teatati häirekeskusele, et Tori vallas põleb kahekorruseline elamu, siis laupäeval ja pühapäeval reageerisid päästetöötajad tehaste põlengutele.

Reedel kell 16.03 said päästjad väljakutse Tori valda Eametsa külla, kus oli põlema süttinud kahekorruseline eluhoone. Päästjate saabudes oli leek esimese korruse lae all ning põleng levis edasi vahelaes ja seinas.

Suitsusukelduslüli lokaliseeris põlengu 16.24ks ja seejärel avasid päästjad umbes paari ruutmeetri ulatuses lae- ja seinakonstruktsioone. Majas puudus töötav suitsuandur.

Laupäeval kell 16.22 teatati häirekeskusele tulekahjust Tori vallas Selja külas, kus süttis söetehase puidukuivati. Päästjad asusid kohe kustutama katusealuse all lausleegiga põlenud kuiva puitu.

Tulekahjule suudeti piir panna 17.41ks. Põlengu täielikuks kustutamiseks tõmbas traktor puidu varjualuse alt välja. Päästjad kustutasid põlengu kell 19.18. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada.

Pühapäeva õhtul veidi pärast kella 22 teavitas möödasõitja häirekeskust, et Pärnus Kase tänaval on näha tulekuma. Päästemeeskond tuvastas põlengu vineeritehase aspiratsioonifiltrite kambris, kus oli kokku 100 filtrit. Päästjad asusid tulekahju kustutama väljast, samal ajal kindlustas sukelduslüli, et tuli ei leviks hoones sees.

Kell 23.45 saadi suurem põlemiskoormus maha. Hoones avati suitsuluugid ning päästjad kontrollisid ülejäänud tootmishoone ventilatsioonisüsteemid ohutuse tagamiseks üle.

Päästetöid raskendas väga külm ilm, mistõttu muutusid pinnas ja trepid libedaks ning ohtlikuks. Tulekahju likvideeriti veidi pärast südaööd.

Sündmusele reageerisid Häädemeeste, Pärnu, Pärnu-Jaagupi ja Vändra päästemeeskonnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles