Fotokonkurss kutsub noori pildistajaid pereelu jäädvustama

Pärnu Postimees
Copy
Rikkaliku auhinnalauaga fotokonkursile võib saata nii lavastatud kui dokumentaalseid olmefotosid.
Rikkaliku auhinnalauaga fotokonkursile võib saata nii lavastatud kui dokumentaalseid olmefotosid. Foto: Sille Annuk

Täna kuulutati välja Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ja võrdsete võimaluste voliniku ühiselt korraldatav fotovõistlus “Mina ja mu pere”, millest kutsutakse osa võtma kooliõpilasi esimesest kuni viimase klassini ning põhikoolijärgseid kutseõppureidki. 

Rikkalike auhindadega konkursile oodatakse olustikupilte nii noorte enda kui nende perede tegemistest. 

“Ootame õpilaste vaatenurka oma pere tegemistele. Näiteks võiks foto kajastada hetke või emotsiooni sellest, kuidas keegi teeb koduseid töid või kuidas laps aitab vanemat või vastupidi. Või kuidas pereliikmega koos puhatakse, midagi koos tehakse ja nii edasi,” selgitas võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta, lisades, et mõni soovitus on antud võistluse statuudiski. “Eraldi pööratakse tähelepanu piltidega internetis toimetamise tarkusele,” täpsustas volinik.

Võistlusel võivad osaleda nii dokumentaalsed kui ka lavastatud pildid. Üks õpilane saab konkursile esitada kuni viis fotot.

14. jaanuarini kestvale võistlusele saadetud töid hindab üheksaliikmeline žürii, kuhu kuuluvad professionaalsed fotograafid, liikuva pildi valdkonna meistrid ja haridusmaastiku esindajad. 

Võitjad kuulutatakse välja 20. jaanuaril Tallinna kruiisiterminalis toimuval tseremoonial. Auhinnafondis ootavad parimate fotode autoreid fotokaamera, jalgrattad, nutitelefon ja palju muud.

Konkurss toimub ERMi kaasloomekeskkonnas pildiait.erm.ee. Konkursil osalevad fotod lisatakse muuseumi pildikogusse – nii jääb jäädvustatud hetk avastamiseks järgmistelegi põlvkondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles