VIDEO JA PILDID ⟩ Juhita auto vuras tänavail omapäi (1)

Copy
Elmo Rendi asutaja Enn Laansoo juunior sai keset linnatänavat liigeldes fotograafile poseeridagi. Liiklust jälgis ja autot juhtis hoopis kaugjuht.
Elmo Rendi asutaja Enn Laansoo juunior sai keset linnatänavat liigeldes fotograafile poseeridagi. Liiklust jälgis ja autot juhtis hoopis kaugjuht. Foto: Urmas Luik

“Kaldud natuke teelt kõrvale. Siit vasakule. Väga hästi, tubli! Sõida otse edasi.” Kõlab nagu autokooli õppesõit? Selle vahega, et õpetaja on küll autos, kuid juhendatav roolikeeraja kilomeeter eemal.

Pärnu Kaubamajakas seadis Elmo Rent koos Elektritaksoga huvilistele proovimiseks välja kaugjuhitava auto. Siinkirjutaja ja fotograaf said proovida, mis tunne on sõita, kui juhti ennast kohal polegi.

Poeparklas näeb auto välja nagu iga teine masin, selle sisemuski ei reeda esmapilgul midagi ebatavalist, välja arvatud sinna paigaldatud, kahe käe sõrmedel kokku loetavad kaamerad.

Juhikohal istub Elmo Rendi asutaja Enn Laansoo juunior, kuid tema ei pea autos tegema muud kui jagama käsklusi kaugjuhile, kes liikluses toimuva kohta saab ülevaate kaamerate vahendusel.

Kuna tänavasõit on ettevõttele endalegi uus, on ohutuse tagamiseks kaugjuhile seatud kiiruspiirang 25 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles