Graafik ⟩ Testimispunktis käib töö täie hooga, nakatunute arv kasvas hüppeliselt

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu haiglas on ravil 24 koroonaviirusega nakatunut.
Pärnu haiglas on ravil 24 koroonaviirusega nakatunut. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaal 600 koroonaviiruse testi ja tuvastati 158 nakatunut, positiivsete testitulemuste protsent oli 26,3. Viimati oli Pärnumaal rohkem nakatunuid novembri alguses. 

Pärnu haiglas oli tänahommikuse seisuga ravil 24 COVID-19-patsienti. Seitsme päeva keskmine nakatumisnäitaja on Pärnumaal tõusnud 1090ni. 

Koroonaviiruse hoogsam levik on tööd juurde toonud koroonaviiruse testipunktigi.

Avaliku testimise Pärnu punkti tööd koordineeriva Qvalitase arstikeskuse teenindusjuht Anneli Mäeots kinnitas, et aasta esimesed päevad on näidanud testimise vajaduse suurenemist. “Sestap võibki kiirematel päevadel näha töötamas ühe meediku asemel mitut,” märkis ta.  

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad samuti, et koroonaviiruse kogus on märgatavalt tõusnud. Pea 75 protsenti kogutud proovidest on jõudnud punasesse, rohelises püsivad üksikud proovid. 

Koroonaviiruse sisaldus reovees.
Koroonaviiruse sisaldus reovees. Foto: Terviseamet

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et tulemustest on näha pühadejärgset nakatumise tõusu. “Viimased nädalad on toonud mujal maailmas uusi nakatunute rekordeid, Eestiski on nakatumine tõusuteel,“ selgitas ta ja lisas, et viirusesisaldus reovees on kõrge pea kõikjal Eestis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles