Tuleõnnetusse sattunud korteriomaniku sai trahvi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad.
Päästjad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeva ennelõunal süttis Viljandis Pärnu maanteel ühe kortermaja köögis pliidi all olev põrand. Tuletõrjujad võtsid põlengu kustutamiseks üles suure osa köögipõrandast, likvideerisid ohu ja tegid korteriomanikule trahvi suitsuanduri puudumise eest.

Rahalise karistuse suurust päästjad ei avalda, sest päästekeskuse esindaja sõnul on mehel veel võimalik seda vaidlustada.

Päästjad said neljapäeval kell 11.45 teate, et Viljandis Pärnu maanteel on elumaja suitsu täis. Tuletõrjujad selgitasid välja, et süttinud oli põrand Pioneer-pliidi all ja vahelagi. Päästetöötajad nihutasid pliidi paigast ning avasid tulekollete kustutamiseks osa põrandast ja vahelaest.

Päästekeskuse menetlusinspektor selgitas, et tulekahju tekkis hooletust kütmisest, sest põranda süütas pliidiukse vahelt lennanud säde. Hoones polnud kohustuslikku suitsuandurit ning majaomanikule määrati rahaline trahv.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et see oli tänavu neljas sellelaadne trahv, mida Lõuna-Eesti päästekeskuse piirkonnas on määratud. Trahvisumma on jäänud 100 euro lähedale. Maksimaalne karistus on 1200 eurot.

«Suitsuanduri kontrollimiseks on meil kolm peamist võimalust,» selgitas ta. Esimene on etteteatamisega kontroll, teine võimalus on reageerida naabrite kaebusele ning kolmas variant ongi tulekahjujärgne kontroll.

«Kui inimene saab põlenguga suure kahju, siis me muidugi lisakaristusi määrama ei hakka,» lisas Kiik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles