Galerii ⟩ Kolme reka ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus inimene, õnnetuse tõttu oli 25 kilomeetrit Via Balticat suletud (8)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy

Täna kella 13.05 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas Majaka külas. Esialgsetel andmetel juhtus seal liiklusõnnetus, milles osalesid kolm veoautot ja üks sõiduauto.

Sõiduautot Volkswagen juhtinud mees hukkus sündmuskohal. Kiirabi viis haiglasse üht veoautot juhtinud mehe. Ülejäänud kahe veoauto juhid liiklusõnnetuses vigastada ei saanud.

Õnnetuses osalenud autode juhid, nende hulgas ka hukkunu, ei olnud Eesti kodanikud.

Praeguse informatsiooni järgi olid liiklusõnnetuses osalenud autodes ainult autojuhid. 

Pärnu politseijaoskonna välijuht Mati Tee ütles, et vajab veel selgitamist, kuidas traagiline liiklusõnnetus täpselt juhtus, asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. "Praegu peab liikluses olema eriti tähelepanelik ja ettevaatlik, sest mitmel pool Eestis sajab lund ja lörtsi, sadu on kohati tugev ja tuiskab – seetõttu võib tee olla libedad ja nähtavus kehv. Libeduse ja halva nähtavuse tõttu keeruliste teeoludega sõites peab vältima järske manöövreid, muuhulgas möödasõitegi. Kindlasti ei ole lubatud suurim sõidukiirus kohustuslik, raskete teeolude korral peaks sõitma lubatud suurimast sõidukiirusest aeglasemalt," ütles Tee.

Seda, kui suure kiirusega ja mis suunast autod täpsemalt liiklesid, ei soovinud politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Indrek Hirs kommenteerida. See selgitatakse välja edasise uurimise käigus.

Kohaliku elaniku sõnutsi on õnnetuspaigas tee väga libe. Õnnetuspaiga läheduses elav mees rääkis, et sõiduauto oli kokku põrganud veokiga ja viimasele omakorda sõitis tagant sisse veel üks reka.

Foto: Urmas Luik

Tegu on sel aastal esimese hukkunuga liiklusõnnetusega Pärnumaal.

Transpordiameti teatel oli Pärnu–Ikla maanteel 25kilomeetrine lõik (kilomeetrid 167–192) suletud. Veidi enam kui kaks tundi pärast õnnetust avati tee liikluseks, kuid politsei reguleerib sündmuskohal liiklust.

Hoolimata Häädemeestel juhtunud raskest liiklusõnnetusest on võimalik Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel mõlemas suunas sõita, aga liiklemine piirkonnas võtab päris palju aega. Liiklust reguleerib politsei ning sõidukite kiirus on piiratud. Õnnetuse ajal olid ja praegugi on piirkonnas teed libedad.

Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas Majaka külas hukkus kolme veoauto ja ühe sõiduauto kokkupõrkes inimene.
Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas Majaka külas hukkus kolme veoauto ja ühe sõiduauto kokkupõrkes inimene. Foto: Artur Nõmm

Samal teel juhtus õnnetus täna hommikulgi, kui kella 8.20 ajal sai häirekeskus teate, et Läti registreerimisnumbriga veoauto sõitis Arumetsa külas Häädemeeste tankla lähikonnas kraavi. Keegi õnnetuses viga ei saanud ja auto omanikfirma organiseerib sõiduki äraveo.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles