Ettevaatust liikluses! ⟩ Ilmateenistus tõstis Pärnumaal ohu taset veel

Pärnu Postimees
Copy
Pärnumaa rannikul puhub õhtul tuul iiliti 25 meetrit sekundis.
Pärnumaa rannikul puhub õhtul tuul iiliti 25 meetrit sekundis. Foto: Ants Liigus

Täna õhtul ja eeloleval ööl on oodata kuni 25 meetrit sekundis lõõtsuvat tuult ja tihedat lumesadu, mistõttu liiklusolud muutuvad keeruliseks.

Täna hommikul tugevneb saartel, õhtu poole mandri läänerannikul loode- ja põhjatuul 15–19, puhanguti 28 meetrini sekundis, õhtul sisemaalgi iiliti 15 meetrini sekundis.

Väga tugev tuul pruugib eelkõige saartel põhjustada tormimurdu ja elektrikatkestusi. Häireid võib esineda praamiliikluseski.

Õhutemperatuur langeb päeval alla nulli ja teed muutuvad jäiseks. Tihedas sajus on nähtavus piiratud ja õhtul tuisuala laieneb. Teedel valitseb libedusoht.

Neljapäeva õhtul kisub maruks.
Neljapäeva õhtul kisub maruks. Foto: Riigi ilmateenistus

Öösel jätkub lumesadu ja tuiskab kogu Eestis, loode- ja põhjatuul puhub sisemaal kuni 17, saartel ja rannikul 25 meetrit sekundis.

Riigi ilmateenistus andis Mandri-Eestile välja esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Pärnu-, Lääne-, Harju-, Saare- ja Hiiumaal ja Ruhnus kehtib teise astme hoiatus.

Läänemere põhjaosas aga on jõus kolmanda astme hoiatus. Loode- ja põhjatuul puhub seal 20, puhanguti 30 meetrit sekundis. Pärastlõunal tugevneb tuul kuni 25, iiliti 34 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles