PILDID ⟩ Are koolis tähistati teemanädalat maiustuste söömise ja eri kultuuridega tutvumisega

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Are kooli õpilastel käis külas töötukassa karjäärinõustaja.
Are kooli õpilastel käis külas töötukassa karjäärinõustaja. Foto: Marju Sepp

Are kooli pere tähistas seitsmendat korda maailmanädalat, mille raames arutleti maailma loodusprobleemide üle, tutvuti eri rahvaste kultuuridega ning räägiti laste ja inimõiguste teemadel.

Nädala raames said õpilased osaleda mitmes töötoas. Peale selle käisid haridustemplis külalisõpetajad MTÜ Mondost ja töötukassa karjäärinõustajad, kes tutvustasid õpilastele töö- ja karjäärivõimalusi.

Algklassid läbisid paaristunnise töötoa ”Amanda ja maailm”, kus otsiti tähtsaimat sõna maailmas ja arutleti, miks peab tundma teiste rahvaste kultuure ja hoidma loodust.

Vanemad õpilased vaatasid muu hulgas videoloengut laste õiguste kohta ja külastasid virtuaalnäitust “Kelleks tahan saada?”. Arutelu käigus püüti leida kliimasoojenemise põhjusi ja lahendusi ning arvutati välja oma pere ökoloogiline jalajälg.

Teemanädala raames külastasid õpilased virtuaalnäitust.
Teemanädala raames külastasid õpilased virtuaalnäitust. Foto: Marju Sepp

Iga aasta on koolis teemanädala raames tavaks tutvuda maailma maitsetega, tänavu said õpilased mekkida 12 maiust: pastilaad, sefiiri, marmelaadi, lagritsat, halvaad, lokumit, nugatit, pralineed, hematogeeni, beseed, karamelli ja martsipani. Maiustamise kõrvalt said õpilased teada, millest maiused koosnevad, kust need pärinevad ja kuidas neid valmistatakse.

Maitsmistesti järel valisid lapsed parimaks pralinee, koolipersonalile oli enim meeltmööda halvaa. Pärast korralikku magusalaadungit leidsid õpilased, et järgmisel aastal peaks proovima soolaseid hõrgutisi.

Maailmanädala korraldasid õpetajad Marju Sepp ja Leelo Lusik.

Lapsed said proovida 12 maiust.
Lapsed said proovida 12 maiust. Foto: Marju Sepp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles