Advokaat kaebab Lihula tulistaja otsuse edasi: Sisuliselt võeti Tarrastelt elu ära (12)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Tallinna ringkonnakohus mõistis läinud nädalal Lihula tulistaja Mikk Tarraste eluks ajaks vangi, kuid mõrvari advokaat kaebab otsuse edasi riigikohtusse.
Tallinna ringkonnakohus mõistis läinud nädalal Lihula tulistaja Mikk Tarraste eluks ajaks vangi, kuid mõrvari advokaat kaebab otsuse edasi riigikohtusse. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi Tallinna ringkonnakohus mõistis läinud nädalal Lihula tulistaja Mikk Tarraste eluks ajaks vangi, ei saa sellele teemale veel punkti panna ega joont alla tõmmata: mõrvar on palunud vandeadvokaat Rünno Roosmaal otsuse edasi riigikohtusse kaevata.

“Kui ta mulle pärast otsust järgmisel või ülejärgmisel päeval helistas, tal hääl värises,” rääkis Roosmaa. Ma küsisin: “Kas siis kaebame?” Ta ütles: “Jah.” Ja see oli väriseva häälega öeldud. See oli selgelt šokis inimese ütlemine.”

“Siin pole veel mingit arutelu toimunud, sest inimene alles … (Ohkab sügavalt.) Sisuliselt võeti temalt (ringkonnakohtu otsusega, L. H.) elu ära,” sõnas vandeadvokaat. “Mis elu seal vanglas on? Mis kuradi elu seal on?”

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles