Tourestil aetakse ühist asja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa messpind.
Lääne-Virumaa messpind. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tallinnas toimuval turismimessil Tourest on Lääne-Virumaa messisaalis “Puhka Eestis” kesksel kohal ja külastajatel on virulastest raske mööda vaadata.


Lääne-Virumaa eksponendid on Tourestil enamasti ühisele pinnale kogunenud. MTÜ Lääne-Viru Turism juhatuse liige Moonika Sooneste ütles, et maakonna messipinnal on esindatud üheksa ettevõtet, lisaks koostöövõrgustik Ehedad Elamused Lahemaal.
“Kolm vaala, millele meie tänavune ettevõtmine tugineb, on ööjooks, Rakvere teater ja Viru Folk,” lausus Sooneste.
Omaette boksidega on messil Virumaa Muuseumid ja Aqva Spa & Hotels. Aqva juhatuse liige Roman Kusma ütles, et Tourestil osalemine tasub kindlasti ära.


“Siin käib väga palju rahvast ja peab silma all olema,” sõnas ta. Aqva lillasid õhupalle jäi messil liikudes silma igal sammul.
Lääne-Viru maavanem Einar Vall­baum ütles, et põhisoov on näidata, et maakond on ühtne ja aetakse ühist Virumaa asja.
Lääna-Virumaa messipinnal pakkus külastajatele suurt huvi naabermaakonnast meie rahvaga punti löönud Avinurme Puiduaida ekspositsioon.
Moonika Sooneste ütles, et lisaks eksponentide pakutavale toimub Lääne-Virumaa messipinnal ka palju kontserte ja mänge mitmesugustele auhindadele, samuti kostitatakse külastajaid maakonna toiduainetootjate kaasa pandud kraamiga.
Vihula mõis tutvustab Tourestil oma mais avatavat puhkeküla, mis tähendab vaba aja veetmise võimalusi kogu perele ja muudab puhkekeskuse üheks Eesti suuremaks.


Vihula mõisa müügi- ja turundusjuhi Kadi Elmeste sõnul sobib puhkeküla puhkamiseks nii lastega peredele, looduse nautijatele kui ka ideaalset lõõgastust ja mitmesugust meelelahutust otsivatele külalistele.
“Külalised saavad nautida traditsioonilisi eesti rahvustoite Kaval-Antsu kõrtsis, vaadata meie ökofarmis elavaid loomi, matkata meie matkaradadel või mängida Baltimaade suurimal minigolfiväljakul,” lisas müügi- ja turundusjuht Elmeste.
Ööjooksu esindajad on Tourestil projektijuht Kadi Fedoritši sõnul selleks, et tuua juunis võimalikult palju inimesi Rakverre ööjooksule osalema ning linnapäevi nautima.
Turismimess Tourest 2012 Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles