93-aastane hooldekodu elanik protestis piirangute vastu näljastreigiga

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Salme Siimisker kohtus mullu 27. detsembril hooldekodu kohtumiste saalis oma 93. sünnipäeval sugulastega. Kui tavaliselt lubati kahe nädala jooksul 30 minutiks külla kuni kaks külalist, siis hällipäeva puhul pääses teda erandkorras õnnitlema neli lähedast. 
Salme Siimisker kohtus mullu 27. detsembril hooldekodu kohtumiste saalis oma 93. sünnipäeval sugulastega. Kui tavaliselt lubati kahe nädala jooksul 30 minutiks külla kuni kaks külalist, siis hällipäeva puhul pääses teda erandkorras õnnitlema neli lähedast. Foto: Erakogu

Pärnu haigla Ravi tänava õendus-hoolduskeskuse 93-aastane klient Salme Siimisker keeldus kümneks päevaks toidust, et protestida külastuskeelu vastu ja tõmmata tähelepanu hooldekodudes olevate inimeste õigustele.

Kuus aastat tagasi president Toomas Hendrik Ilveselt aumärgi vastu võtnud ja viimased neli aastat õendus- ja hoolduskeskuses elanud vanaproua on sealsete tingimustega üldjoontes rahul. «Siin on puhas, pestakse ja hoolitsetakse. Töötajad on sõbralikud, neil pole lihtsalt aega,» rääkis tervisehäda tõttu voodisse aheldatud Siimisker.

Põhjus, miks naine jaanuari lõpus streikima hakkas, on taas kehtestatud külastuskeeld: veebruari algusest saab hooldekodu elanikele tuua pakke, ent lähedasi külla ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles