Toomas Kivimägi Tunneli lõpus paistab (v)algus

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnavolikogu liige
Copy
Pärnu uue silla kavand "Luik".
Pärnu uue silla kavand "Luik". Foto: Fidele OÜ Arhidektid

Pärnu uuest sillast on saanud püha graal, mis uskumuse järgi viivat Pärnu uutesse kõrgustesse. Kas kõik ja kõigi ootused silla valmimise järel täituvad, pole ­päris kindel, aga loomulikult on silla ­järele tugev praktilinegi vajadus.

Sild oli valimiste põhiteema ja tulemuse nimel jagati lubadusi nii paremalt kui vasakult. Mind lausa süüdistati, et lubasin. Ajal, kui just konkreetsed lubadused ja nende täitmine on valija jaoks lihtsaim, samal ajal olulisim mõõdupuu, mille järgi hinnanguid anda ja edaspidi valikuid teha. Ehk esimene vahearuanne.

Sain valimissauna, et me ei toe­tanud 8,7 miljoni euro eraldamist ­Euroopa Liidu (EL) eelmise rahastusperioodi vahenditest Pärnu linnale ­silla ehituseks. Praeguseks on kõigile mõtlevatele inimestele selge, et peksti asjata. Veel enam: jumal tänatud, et seda raha Pärnule ei eraldatud. Miks? Põhjus on selles, et saadaval olnud ­raha peab olema kasutatud (s.o rahastatav objekt valmis) hiljemalt 31. detsembril 2023. Nüüdseks on kõigile ­selge see, et seda tähtaega pikendada pole võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles