Eesti roki- ja metal’i-tipud vallutavad kahel päeval Pärnu

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singer Vingerit eesotsas Hardi Volmeriga näeb täna Bravos.
Singer Vingerit eesotsas Hardi Volmeriga näeb täna Bravos. Foto: Ants Liigus

Neljapäeval ja reedel väisab suvepealinna lõbustuskohtasid riburadapidi neli bändi, mille võib liigitada Eesti roki absoluutsesse tippu. Nii käivad kahel päeval klubide lavadelt läbi The Sun, Singer Vinger, Smilers ja Metsatöll.

Jääfestivali ametlikuks klubiks olevas Sugaris astuvad täna õhtul lavale Tanel Padar & The Sun. Sugari programmijuhi Kert Klausi kinnitusel pakub The Sun täna oma tavalist klubikava. Mürtsu aitab teha kapten Morgan koos kaunite näitsikutega.

Singer Vinger teeb uut plaati

Samal ajal saab ööklubis Bravo elada kaasa legendaarsele vokaal-instrumentaalkollektiivile Singer Vinger, mis tähistas mullu oma 25. aastapäeva.

Bändi kitarristi Mihkel Raua sõnade järgi on Singer Vingeril kiire aeg.

“Oleme normaalselt tegutsev bänd ja esinemisi on alatasa,” kinnitas Raud. “Peale selle käib meil uue plaadi salvestamine ja tänagi (eile – toim) lähen varsti stuudiosse salvestusele. Plaat tuleb Singer Vingerile iseloomulik, radikaalset stiilimuutust meil kavas ei ole. See peaks ilmuma lähiajal, kuid täpset kuupäeva ei oska öelda.”

Raud lisas, et Bravos esitab Singer Vinger läbilõiget oma loomingu paremikust.

“Eks teeme ikka seda, mida oleme teinud viimased 25 aastat,” märkis ta. “Pärnus on meid siiani väga hästi vastu võetud ja teiega on meil head suhted.”

Smilers filmis video külmas metsas

Reedel ööklubis Mirage esinev ansambel Smilers avaldas eelmisel nädalal värske singli “Veebruar”, mille video võtetel tuli bändiliikmetel taluda krõbedat külma.

“Oleme üritanud toota kõigile oma singlitele pildi, nii läks värske plaadi “Viimane” neljanda singligagi,” rääkis Smilersi eestvedaja Hendrik Sal-Saller. “Loo “Veebruar” video filmisime külmas metsas Lohusalus ja see langes just aega, kui õues oli ikka korralikult külm. Kuid seal oli ilus ja ilm oli meie visiooni jaoks ideaalne.”

Sal-Salleri sõnade kohaselt oli Smilersi liikmetel ammu plaan toota üks naturaalse ja vanakooli helikõlaga plaat, ja seda “Viimane” on.

Suurema osa plaadil olevatest lugudest kirjutas Sal-Saller, kaks pala pärinevad bändi bassimehe Urmas Jaarmani sulest. Kellegi võõra abi ei ole kasutatud.

Muusik arvas, et plaadilt tuleb kevade poole vähemasti üks singel veel, kuid seda ei avaldata enne, kui bändil on valmis loo juurde kuuluv muusikavideo.

“Meie jaoks on lugude kestvus tähtsam kui kogu aeg millegi uue tegemine,” ütles Sal-Saller. “Panime oma eelmise singli “33” välja oktoobri lõpus ja veel kaks nädalat tagasi oli ta raadiote tabelites kõrgetel kohtadel.”

Sal-Saller lubas, et reedesel Pärnu kontserdil mängib Smilers palju uut muusikat, kuid sekka kõlavad vanad hitid.

“Lisalugude arv sõltub nagu ikka publiku hulgast ja kaasalöömisest,” lisas Sal-Saller. “Pärnu on olnud igati meeleolukas koht ja minu mäletamist mööda oli Mirage’is viimati väga vahva.”

Pärnu kuursaalis tähistab reedel oma 13. tegutsemisaastat Eesti juhtivaim folk-metal-bänd Metsatöll. Koos tähtpäevalisega on laval üllatuskollektiivid Lehmatöll ja Hundi Hammasratas.

Aastapäeval saab pulli

“Tegu on kahe kollektiiviga, kes tulevad kokku vaid selleks õhtuks,” kirjeldas kuursaali programmijuht Anniki Leppik.

Kuigi Leppik tahtis jätta kontserdi detailid viimase hetkeni saladusse, möönis ta, et Lehmatöll esitab kantrit ja Hundi Hammasratas tänapäevast tantsumuusikat. Kuidas see kõik metal’it viljeleva ja kuursaalis peamiselt oma viimast plaati tutvustava Metsatölliga kokku kõlbab, peab igaüks kohapeal uudistama.

Leppik lisas, et kuna Metsatöllil on kaks soojendajat, hakkab kontsert peale tavapärasest varem. Kokku kestab kava vähemalt 3,5 tundi. “Metsatöll ei ole selline bänd, kes minutipealt kontserdi lõpetab,” teadis Leppik. “Seni, kuni inimesed kaasa elavad, nad mängivad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles