Sadamakohviku maitseelamused ja aktiivne puhkus Kalurikülas

Copy
Foto: Fishing Village Estonia – Kaluriküla

Kaluriküla Sauga jõe kaldal koos Sadamakohvikuga on enim armastatud siseturisti ja varasemalt kaugemalt tulijate poolt. Kaluriküla nimi ütleb enda eest, et tegemist on külaga, kus on kõik vajalik heaks meelelahutuseks, pikemaks ajaveetmiseks kui ka toiduelamusteks.

Looduskaunis jõekaldaäärne külake on kesklinnast vaid 5 minuti autosõidu kaugusel, kuid tekitab tunde, nagu oleksid sõitnud kuhugi, kus aeg peatub ja meel puhkab. Tulla võid ka mööda jõge, sadamas on külalistele eraldi kaikohad. Eriliseks teeb selle küla armastus kala, looduse, kalastuse ja kalatoitude vastu. Kaluriküla Sadamakohvik on ainuke koht Pärnus, kus on alati parim valik mereande ja kalast hõrgutisi. Siin saab suppi otse pajast ja lõõmalõhet, mis valmib lõkke ääres. Kaluriküla meeskond on pigem külarahvas, kes kogukonnana igaüks panustab sinna, kus külalised seda vajavad.

Kaluriküla juht Jakob peab oluliseks just sellist fookust: “Kalaroogade menüüs hoidmine tähendab pikaajalist kogemust ja häid koostööpartnereid, kes laua rikkaliku ja värskena hoiavad. Seda oleme siiani teinud ja tahan sel aastal veel rohkem keskenduda mereandidele, mis ühtlasi on minu enda meelistoiduks. Menüüst ei puudu ka maitsev BBQ-ribi, mis valmib ahjus kaheksa tundi. Suur osa meie roogadest valmib elaval tulel.”

Kaluriküla Sadamakohvik on peresõbralik ja vahetu keskkond. Siin on arvesse võetud tõsiasja, et vanemad tahavad tundide kaupa kohvikus juttu rääkida, aga lapsed aktiivselt tegutseda.

Suurel maa-alal saavad lapsed mängida disc-golfi, jalgpalli, õngitseda sadamakailt ning õige pea uudistada minifarmis Eesti sulelisi. Külla on oodatud ka sõbralikud lemmikloomad, kellega suurel maa-alal jalutades saab ooteaega parajaks teha.

Hooajalise kohviku avapauk koos meelelahutusprogrammiga toimub juba 30. aprillil avatud kalasadamate päeval. Väikeste külaliste meelt lahutab Kaluriküla maskott kõuts, osta saab värsket kala, kohapeal nautida kalasuppi ja otse ahjust tulnud suitsutatud kala. Kaluriküla lapsed kostitavad külalisi takodega ning meisterdada saab õpitoas “Leiud loodusest ja taaskasutus”. Saab õngitseda sadamakailt särge, lisaks teha lõbusõite paatide ja ajaloolise laeva Johannaga.

Siin külakeses saad teha igast koosviibimisest meeldejääva sündmuse. Tulla võib kajaki, SUP-laua, vesiratta, paadi- või laevasõidule, täpsust saab proovida õhkrelvade lasketiirus või vibulaskmises, võimalik on kalastada nii sadamakailt kui kalastusgiidi saatel jõel ja merel.

Sadamakohvik on avatud iga päev alates 30. aprillist kella 12-22. Lisaks maitseelamustele saab Kalurikülas väärt programmi nii kevadel kui kogu suve vältel. Hoia ennast kursis Kaluriküla kodulehelt, Facebookist ja Instagramist.

Copy
Tagasi üles