Eesti pidu tõi Vallikääru rahvast täis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäevale pühendatud talvine  vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu Vallikäärus.
Vabariigi aastapäevale pühendatud talvine vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu Vallikäärus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti vabariigi aastapäeval toimus Pärnu Vallikäärus jääfestivali raames vabaõhukontsert ja suur ühislaulmine „Eesti pidu“, millest võttis osa mitu tuhat pärnakat ja Pärnu külalist.

Meeleolukal vabaõhukontserdil astusid rahva ette lauljad Tanel Padar ja Birgit Õigemeel koos üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri, bändi ja mitmesaja Pärnumaa koorilauljaga. Silmailu pakkusid Kajaka rahvatantsijad. Kontserti dirigeeris Jüri-Ruut Kangur.

Enamik Vallikäärus kõlanud isamaalistest lauludest on kõigil eestlastel peas. Nii võis publik seegi kord koos kooride ja solistidega neid kaasa lauda või niisama kaasa ümiseda.

Näiteks tulid teiste hulgas esitusele sellised laulud nagu „Eestlane olen...“, Ei ole üksi ükski maa“, „Koit“, „Palve“, Isamaa ilu hoieldes“, „Eesti muld ja eesti süda“.

Rohketest emotsioonidest kantud talvine kontsert jättis paljudele võimsa mulje ja sooja tunde südamesse. Kontserdi lõppedes kodude poole liikunud inimeste nägudelt peegeldus heameel vabariigi sünnipäeval nähtust ja kogetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles