Sadam andis lahingu, ent Kalev oli liiga võimas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Tiitlikaitsja Kalev/Cramo juhib poolfinaali Pärnu vastu 2:0. 
Tiitlikaitsja Kalev/Cramo juhib poolfinaali Pärnu vastu 2:0. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas Eesti meistrivõistluste poolfinaali teise mängu BC Kalev/Cramole koduväljakul 84:99.

Matš 530 pealtvaataja ees algas kurjakuulutavalt: Kalev tabas esimesed viis viset ja läks 11:2 juhtima. Pärnu peatreeneril Heiko Rannulal ei jäänud muud üle, kui aeg maha võtta. Midagi ei läinud ilusamaks pärast mõttepausigi – Sadama rünnak seisis ja Kalevi pikakasvulise koosseisu vastu jõuti harva normaalsete viseteni. Perioodi keskel oli tablool masendav 4:21. Pisut leevendust tõid Andris Mistersi kaks kolmest, ent veerandaeg kaotati 13 punktiga (17:30). Statistikast vaatas vastu valus tõde: pealinlastel oli viskeprotsent 66, suvepealinlastel 38.

Teist neljandikku alustas Pärnu 8:2 ja nüüd oli Roberts Štelmahersi kord aeg maha võtta. Pärnu sai jalad alla ja rünnakud muutusid loogilisemaks, publikki elavnes. Veerandi keskel lajatas Mihkel Kirves kolmese ja seis oli 37:39. Paraku läks poolaja lõpp lörri: Kalev sai mängu uuesti jooksma, tabas kolmeseid ja venitas pikemaks pausiks vahe taas kahekohaliseks (43:57).

Kolmas veerand õnnestus pärnakatel 20:17 võita ja enne viimast neljandikku oli kõik veel võimalik (63:74).

Ehkki viimase veerandaja alguses ajas Artur Konontšuk kolmesega vahe ühekohaliseks ja fännid püsti, vastas tiitlikaitsja 12:4 minispurdiga. Neli minutit enne lõpusireeni jõudis Pärnu veel kümne silma kaugusele (79:89), ent lähemale mitte. 

Siim-Markus Post (vasakul) viskas 15 silma, Ivo Van Tamm (paremal) 13.
Siim-Markus Post (vasakul) viskas 15 silma, Ivo Van Tamm (paremal) 13. Foto: Mihkel Maripuu

Sadam andis lahingu, ent Kalevi eesliin oli liiga võimas. Cramo pikad Kamari Murphy, Kregor Hermet ja Rauno Nurger kogusid vastavalt 20, 18 ja kümme punkti. Seejuures oli trio viskeprotsent kiiduväärt 77 (20/26). Küll pidid kalevlased kõvasti pingutama ja suurem osa mängust aeti läbi kaheksa põhimehega. 

Pärnu eest müttas vägevalt ühemänguliselt vigastuspausilt naasnud Kirves, kes kogus 35 minutiga 22 punkti ja üheksa lauapalli. Robert Valge lisas 18 punkti. Korraliku statistikarea sai kokku ka mängujuht Siim-Markus Post, kes panustas 23 minutiga 15 silma, üheksa söötu ja viis lauapalli. Masendav viskepäev oli Albertique Gilbertil, kes tabas 13 viskest vaid kaks ja kogus viis silma. 

Pärnu Sadam.
Pärnu Sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev juhib kolme võiduni mängitavat poolfinaali 2:0. Seeria võib lõppeda laupäeval Tallinnas. Teise paari avamängus võitis Tartu TalTechi 75:67.

“Mul pole poistele midagi ette heita,” tunnistas tiimi juht Johan Kärp. “Tean, kui aurude pealt me praegu mängime. Poisid võtsid end kokku, mingit häbi ega piinlikkust pole. Anname aru, et mängime ju Cramo vastu – see, mis me enne Eesti–Läti ühisliiga finaale nende vastu tegime, oli väike ime. Praegu on näha, et nad on värskemad ja tapavad meid pika viisikuga. Seeria lõpeb siis, kui kolm võitu on käes. Me ei lähe laupäeval midagi ära andma – mingit pronksimatšiks hoidmist meil kindlasti pole.”

Esimese matši kaotas Sadam pealinnas kindlalt 52:76. Kui toona oli pärnakate viskeprotsent masendav 28, siis nüüd 42.

“Kodus viskasime natuke paremini kui võõrsil. Samas lasime endale panna 99 punkti, niimoodi me Cramot üle ei viska – nad panid ikka tublilt kotti, müts maha,” ütles Post pärast teist mängu. “Me ei saa mängu alguses end käima, laseme kohe kümme punkti vahe sisse. See kümme punkti püsis terve mängu. Nii ei saa lasta, peab kohe mängu algusest suutma seda kontrollida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles