Sadam pani Cramo pealinnas paika ega lasknud tiitlikaitsjat veel finaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alterique Gilbert (valges) tegi kolmandas poolfinaalis kalevlastele uut ja vana.
Alterique Gilbert (valges) tegi kolmandas poolfinaalis kalevlastele uut ja vana. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu Sadama korvpallimeeskond tegi võõral väljakul vinge etteaste, kui alistas tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo ülikindlalt 91:70.

Pärnu peatreener Heiko Rannula saatis kolmandas lahingus Kalevi spordihallis algrivistuses platsile Alterique Gilberti, Robert Valge, Andris Mistersi, Mihkel Kirvese ja Ivo Van Tamme. Kalevi loots Roberts Štelmahers jäi 531 pealtvaataja ees truuks oma pikakasvulisele koosseisule: Martin Dorbek, Tanel Kurbas, Ojars Silins, Kristjan Kitsing ja Kamari Murphy.

Kohe matši alguses oli näha, et pärnakatel olid pinged maas – oli ju mängude seis 0:2 ehk midagi kaotada polnud. Kui esimesed kaks mängu oli Gilbert oma hale vari, siis nüüd kohe esimesest minutist peale üliterav. Tamm müttas mehe eest lauavõitluses ja oli nelja minutiga hankinud juba seitse (!) palli. Ja kui Valge veaga kolmese sopsas, juhtis Sadam juba 13:4. Pärnakad hoidsid jalga gaasipedaalil ja karistasid pehmelt mängule tulnud kalevlasi 24:16 avaveerandi võiduga.

Teisel veerandil lõhkus Kalev maa-ala kaitsega Pärnu rünnakurütmi ja punktid olid visa tulema. Sadam viskas kuue minutiga vaid kuus silma ja vahe oli kahanenud kolmeni (30:27). Siiski võitsid pärnakad poolaja 41:36.

Sadam tuli pausilt näljaselt ja võitis esimesed viis minutit 17:8. Cramo mehed muutusid järjest ebakindlamaks ja ulatasid võidu võtmed pärnakatele. Suurepäraselt esines Tamm, kel oli koos juba 16 punkti ja 13 lauapalli. Gilbert lollitas vastaseid, Misters tabas veerandiga kolm kolmest ja Pärnu juhtis enne otsustavat neljandikku 23ga (71:48). Kolmandal veerandajal purustati tiitlikaitsja 30:12!

Neljas veerandaeg oli seisu vormistamine ja nii vähendas Pärnu kolme võiduni mängitava poolfinaalseeria 1:2-le. Neljas mäng tuleb esmaspäeval Pärnus ja vajadusel viies teisipäeval pealinnas.

Gilbert ja Tamm kogusid resultatiivsematena 18 silma. Tamm lisas 14 lauapalli, Gilbert 11 söötu. Misters panustas 16, Valge 13 ja Artur Konontšuk 11 silmaga. Kalevi parimana tõi Murphy 13 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles