Inspektor hüppas kalu elektriga püüdnud meeste paati

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskkonnainspektorid tabasid mullu 5. oktoobril Pärnu jõel kaks elektriga kala püüdnud meest, kellest ühel olid kutselise kaluri paberid.

Elektriga püük on keskkonna seisukohalt üks ohtlikumaid: see võib hävitada nii püügipiirkonna kalavarud kui ka põhjaloomastiku. Praeguseks on üks meestest oma karistuse – trahv tuhat eurot – kätte saanud. Kutselisele kalurile tehtud otsus on jõustumata.

Kriminaalasjast pääsesid mehed seetõttu, et 30-eurone keskkonnakahju ei ületanud isegi tõsise rikkumisena olulise kahju piiri.

Mehed jäid vahele, sest nad püüdsid tulede valgel ja inspektoritele teatati pimedal jõel toimuvast kahtlasest tegevusest. Autotulesid näinud kalastajad arvasid, et neile tuldi järele ja nad sõitsid ise paadiga kalda äärde inspektoritele vastu.

Viimastel polnud otsustamiseks aega – kui püüdjad saanuks aru, kes neile vastu tulid, visanuks nad elektriaparaadi jõkke. Üllatusmomendi ärakasutamiseks hüppas inspektor pimeduses otse paati. Röövpüüdjatele tuli hüpe nii ootamatult, et ühe mehe hilisema seletuse kohaselt pidas ta paati hüpanud kogu karuks.

Et üks püüdjatest oli purjus ega suutnud ütlusi anda, kutsuti kohale politsei, kes mehe kainenema viis. Kuraasi täis oli teinegi alkoholist julgust saanud mees, kes pidevalt uuris, kellele tappa tuleb anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles