PILDID JA VIDEOD Ester Murrand loob tähendusega laule

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Tänavune hooaja lõpp enne suurt suve on pärnakaid ridamisi rõõmustanud kohalike vahvate, innukate ja pikaajaliste muusika-, laulu- ja tantsukollektiivide ning huvikoolide juubeli- ja aastapäevakontsertidega, millest osa oli seni pandeemia tõttu edasi lükatud.

Numbreid on juba kõlanud igasuguseid: 10, 20, 40, 75, 160. Hiljuti tähistas oma 30 aasta pikkust tegevust (ja 55 eluaastat) Pärnu laulu- ja muusikaõpetaja Ester Murrand.

Kui lahutada 2022. aastast 30, saame 1992. Eks siis olnudki murranguline, uute alguste aeg. Kesksuvel kutsub oma laulustuudio juubelikontserdile teinegi armastatud lauluõpetaja ja koorijuht Toomas Voll.

Kooride, ansamblite ja solistide juhendamise kõrval on Murrand viimastel aastatel sukeldunud (pärast pikka kooriseadete tegemise kogemust) omaloomingu kirjutamisse. Elav tõestus sellest, et 30 aasta järel ei ole kõik ​rajad veel läbi käidud. Avastamist jätkub igasse päeva, see ilmneb ka rohkest muusikaelamuste ja kogemuste jagamisest näoraamatu (Facebooki) lehel. Üks neist lauludest, mille Murrand on üsna hiljuti kirjutanud ja mille algussõnadest sai tema Agape keskuses korraldatud juubelikontsert pealkirjagi, on Alari "Papa" Jansoni sõnadele loodud "Minek".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles