Lauri Viikna: Pärnu tivolisse võiks külastaja saada kummikuta

Johanna Roos
Copy
Meelelahutusärimees Lauri Viikna silmis nõuab Pärnu linnavalitsus tivolilt tobedate reeglite täitmist, selmet luua linna korralik festivaliala. 
Meelelahutusärimees Lauri Viikna silmis nõuab Pärnu linnavalitsus tivolilt tobedate reeglite täitmist, selmet luua linna korralik festivaliala. Foto: Johanna Roos

Tivoli on väikestele inimestele üks esimesi hollywoodlikke vaatamisväärsusi. Meelelahutuspargi tulesäras vilkuvad Disney-karakterite kujulised masinad on suvises Pärnus kujunenud tõmbenumbriks, kust laste kilked ja rõõmuhõisked kostavad sadade meetrite taha.

Igal kevadel võib kuskil tänavanurgal, kohvikus või bussipeatuses kuulda arutelu, kas ja kuhu tivoli end sel aastal sätib. Kas sadamakaile, jõeserva või promenaadi külje alla?

Meelelahutusettevõtja ja Tivoli tuuri eestvedaja Lauri Viikna sõnutsi kolib lõbustuspark igal aastal ühe probleemi tõttu: Pärnu linnas ei leidu korraliku kattega maalappi, kuhu park püsti panna, ilma et tivolikülastaja peaks sumpama läbi poolde säärde ulatuva vee, komistama auklikul või künklikul kruusaväljakul või manööverdama kail praamile suunduvate masinate vahel. Kas olukord suvepealinnas on tõesti nii halb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles