Pärnus saavad noored kõige kergemini sigarette kätte

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uuringufirma Faktum & Ariko tänavu veebruaris tehtud uuringu kohaselt küsitakse noortelt sigarettide ostmisel kõige harvemini vanust tõendavat dokumenti Pärnus ja kõige sagedamini Tallinnas.

Kui Tallinnas küsiti noortelt sigarettide ostmisel vanust tõendavat dokumenti 43 protsendil testostudest, siis Pärnus oli see protsent vaid 20. Tartus küsiti dokumenti 35 ja Narvas 27 protsendil testostudest.

Kõige sagedamini, 56 protsendil testostudest, soovis müüja näha noore sigaretiostja vanust tõendavat dokumenti spetsiaalses alkoholi- ja tubakapoes. Sellele järgnes 50 protsendiga tankla, 41 protsendiga supermarket, 40 protsendiga kioskid ja väikepoed ning 16 protsendiga keskmise suurusega poed.

Uuringufirma tegi 99 testostu neljas linnas kuues eri tüüpi ostukohas. Uuringust selgus, et 65 protsendil juhtudest ei küsitud ostu sooritanud noorelt vanust tõendavat dokumenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles