Emeli Sandé, “Our Version of Events”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Seni Susan Boyle’i, Cheryl Cole’i ja Leona Lewise tarbeks laule kirjutanud ning Simon Cowelli lemmikhelilooja tiitliga pärjatud 24aastane Emeli Sandé on viimase poole aasta jooksul nii mõnegi Ühendkuningriigi edetabeli tipu purustanud.

Nüüd on käes erinevate riikide albumimüügitabeli vallutamise kord.

Värske „Our Version of Events“ tõstab Sandé kõrgustesse ning õigustab äsjavõidetud Brit Awardsi kriitikute lemmiku tiitlit mitmekordselt.

Albumi avalugu, Sandé läbimurdesingel „Heaven“ kihutab tuhatnelja meie meeltesse, tõstes adrenaliinitaseme maksimumini, ja annab korraliku avapaugu aasta esimesele korralikule pop-albumile.

Sandé segu r’n’b’st, soulist, popist ja omapärasest gospellikust biidist jätkab oma võidukäiku läbi terve albumi ning paneb uuesti uskuma popmuusika võimalikku helgesse tulevikku.

Samal ajal ei tohi märkimata jätta, et Sandé on osav enda kirjutatud ballaadide sisselaulmisel.

Kui lugu nimega „River“ kipub talendisaate võitja esimese imala hiti kategooriasse kukkuma, siis „Maybe“ ja „Mountains“ lummavad oma eheduses ning toovad välja lauljatari hääle suurepärase omapära.

Loos „Suitcase“ mängib nooruke Šotimaalt pärit lauljatar isegi klassikalise kantriballaadi ja popiliku biidi segamisega ning tuleb sellest kõigest puhtalt välja.

Samal ajal on just albumi „Our Version of Events“ rütmikaimad lood need, kus Sandé varjunditerohke hääl lööb enim särama.

Peale debüütsingli „Heaven“ figureerib lauljatar raadiotes looga „Next to Me“, mida võiks julgelt nimetada albumi tugevaimaks pophitiks.

Selle gospelit meenutav taust ja toorena kõlavad rütmid panevad kõige tuimemad puujaladki tantsupõrandal keerlema.

Just toorus on märksõna, mis iseloomustab albumit kõige täpsemini.

Plaadi mõõdukas produktsioon, häbenemata särama löödud ja pjedestaalile tõstetud poleerimata klišeetrummid töötavad koos Sandé häälega ideaalselt ning annavad vastuse neile, kelle jaoks popmuusika surnud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles