Sadama korvpallimeeskond toob mängujuhi Ukrainast

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vadym Kozak on esindanud Ukraina noortekoondisi.
Vadym Kozak on esindanud Ukraina noortekoondisi. Foto: Fiba Basketball

Mulluse Eesti korvpallimeistri Pärnu Sadamaga liitub 184sentimeetrine ukrainlane Vadym Kozak.

Kozak pallis eelmisel hooajal kuni sõja puhkemiseni kodumaa kõrgliigas Khimiku Yuzhny meeskonnas, kus kogus 28 matšiga keskmiselt 18 minutit ja 5,7 punkti. Suur söödumasin mängujuht ei olnud, kui jagas keskmiselt 0,8 resultatiivset söötu.

23aastane Kozak on esindanud eri Ukraina noortekoondisi. 2019. aasta U20 EMil olid mängujuhi keskmised näitajad 9,4 punkti, 2,1 lauapalli ja kaks söötu.

Niisiis kasutas Pärnu meeskond ära võimaluse lisada meeskonda üks ukrainlasest pallur, kelle eest ei tule välismängija litsentsitasu maksta.

Teisipäeval teatas Toomas Annuki ja Gert Kullamäe juhendatav sats, et tiimiga lõi käed ka 22aastane Mark-Andreas Jaakson. Viimased kaks hooaega pallis 198sentimeetrine tagamängija USA üliõpilasliigas Southern Mississippi eest, ent tema mänguminutid jäid kasinaks. Nüüd loodab Jaakson end Eestis uuesti pildile mängida.

Sadamal on nüüd uueks hooajaks kaheksa mängijat koos. Pärnu eest hakkavad uuel hooajal palli põrgatama ka Robert Valge, Mihkel Kirves, Kaspar Lootus, Ivo Van Tamm, Troy Barnies ja Sverre Aav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles