Meelesegaduses ja poolalasti mees jäi Tartus abita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus asuv Mõisavahe tänav.
Tartus asuv Mõisavahe tänav. Foto: Margus Ansu / Postimees

Poolalasti ja meeltesegaduses mees kõndis 19. veebruari õhtul Tartus Annelinna üheksakorruseliste majade vahel ringi, kuid häirekeskus pidas seda politsei probleemiks ja politseil oli sel hetkel prioriteetsemaid väljakutseid.

Tähelepanelik tartlane märkas, kuidas üks õbluke vanem mees, paljaste säärtega, nõutult ja ümbrust tajumata Mõisavahe 42 maja juures kõndis, ja helistas häirekeskusesse, kust soovitati helistada politseisse, kirjutab Õhtuleht.

Politseist vastati, et kõik patrullid on hõivatud. Mees kandis vaid põlvini spordipükse, särki, õhukest dressipluusi ja jalas olid tal saapad, tema paljad sääred ja käed oli külmast siniseks tõmbunud ning ümbritsevast sai ta vaid niipalju aru, et oskas nimetada kodulinna (Tartu) ja enda nime. Lõpuks kohale jõudnud patrull kutsus välja kiirabi, et külmunule abi anda.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul oli too saatuslik päev Tartu politsei jaoks väga tihe tööpäev, sest samal ajal reageeris politsei viiele teisele väljakutsele (teade agressiivsest isikust, suur kaklus, kaks vargust ja linna vahel tiirutav joobekahtlusega juht ).

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg tunnistab, et tagantjärele antud sündmust analüüsides oleks toona tulnud arvestada tolle perioodi ilmastikuolusid, mistõttu oleks olnud õigustatud kiirabi kohene kaasamine koos politseiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles