Lihula kesklinnas avatakse mälestusmärk Tiit Madissonile

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Lihula Vabadussamba ehk Tohtri pargis tehakse ettevalmistusi kunagise vallavanema ja vabadusvõitleja Tiit Madissoni mälestusmärgi avamiseks.
Lihula Vabadussamba ehk Tohtri pargis tehakse ettevalmistusi kunagise vallavanema ja vabadusvõitleja Tiit Madissoni mälestusmärgi avamiseks. Foto: Ene Täht

Lihula kesklinnas käivad ettevalmistused kunagise vallavanema ja vabadusvõitleja Tiit Madissoni (1950–2021) mälestusmärgi avamiseks reede, 2. septembri õhtupoolikul. Maast 180 sentimeetri kõrguse Soome graniidist valmistatud ja esiküljel Tiit Madissoni pronkbareljeefiga mälestussamba autor on skulptor Paul Mänd ning töö tellija SA Perekonna ja Traditsioonide Kaitseks.

Samba piduliku avamise päev Vabadussamba ehk Tohtri pargis pole valitud juhuslikult, vaid langeb ühte kuupäevaga, mil aasta tagasi sängitati Madissoni põrm Lihula kalmistule.

Aastatel 2002–2005 oli Tiit Madisson Lihula vallavanem. Ajalukku on Madisson läinud rühmituse MRP-AEG moodustajana ning okupeeritud Eestis 23. augustil 1987 Tallinnas Hirvepargis toimunud poliitilise meeleavalduse ühe korraldajana. Hirvepargi miitingu järel ta saadeti Nõukogude Liidust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles