Nädalast jäi kõlama Ikka see sillaraha

Copy
Pärnus vahetusid koalitsioonipartnerid, kuid peaeesmärk on jätkuvalt valmis ehitada uus sild.
Pärnus vahetusid koalitsioonipartnerid, kuid peaeesmärk on jätkuvalt valmis ehitada uus sild. Foto: Andres G. Adamson

Pärnu poliitmaastikult käis viimase nädala jooksul üle korralik keeristorm ja muutis veidi jõujooni. Kannapööret linnajuhtimises ei ole siiski oodata. Seda kinnitasid äsja võimuliidu moodustanud Reformierakonna, Isamaa ja linnapea valimisliidu esindajadki. Kuigi nagu võis oodata, lööb vastse partnerina võimuliitu lisandunud Isamaa letti oma teemad: eelkõige lasteaiatasu külmutamine, koostöö maakonna ülejäänud omavalisustega ja elanike kaitse.

Muutumatuna püsib aga linnajuhtide suur eesmärk – Pärnu uus sild. Just praegu käib arutelu, milline tuleb järgmise aasta riigieelarve. Pole sugugi kindel, kas me leiame mõnelt eelarverealt ka toetuse siinse silla ehituse tarvis. Kas näeme seda toetust eelarvestrateegias järgmistel aastatel? See on tähtis teema, sest riigikogu valimised on ukse ees ja näib, et Pärnu silla raha või selle puudumist tahetakse ilmselt taas poolt- ja vastuargumentidena poliitilise kasu lõikamiseks mängu panna. 

Pärnu kolmanda autosilla ehitamine kõlab siinsele valijale väga kulunud teemana ja annab ehk märku Pärnumaa poliitilise maastiku vaesumisest. Võib ennustada, et enne märtsikuiseid valimisi vaatavad valimisplakatitelt vastu samad näod ja lubadused, mis seal juba aastaid olnud on. Olgu siis kohalikud või riigikogu valimised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles