Koolid töötavad streigi ajal isemoodi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja gümnaasiumi õpetajad streigivad ühe päeva. Kooliuksed on avatud  ning lapsed saavad olla arvutiklassis ja raamatukogus või vaadata aulas filme.
Abja gümnaasiumi õpetajad streigivad ühe päeva. Kooliuksed on avatud ning lapsed saavad olla arvutiklassis ja raamatukogus või vaadata aulas filme. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi koolid kavatsevad õpetajate streigi ajal uksed lahti hoida, koolitunnid ära jätta ja lastele õppimise asemel muud tegevust pakkuda, siis maakonnas on koolidel streigi ajal erinevad plaanid.

Karksi-Nuias asuv Kitzbergi gümnaasium võtab nii kolmapäeva kui neljapäeva hommikul kooli saabuvad lapsed küll vastu, kuid üheksa ajal saadetakse nad edasi valla noortekeskusesse ja gümnaasiumi uksed pannakse lukku.

Mõlemal päeval on noortekeskus avatud hommikul üheksast õhtul kaheksani. «Õppetegevust seal ei toimu ja koolilõunat ei pakuta,» teatas koolijuht Jaak Israel.

Naabervallas streigivad Abja gümnaasiumi õpetajad ühe päeva. Kooliuksed on avatud  ning lapsed saavad olla arvutiklassis ja raamatukogus või vaadata aulas filme. Soovijaile pakutakse koolilõunat.

Neljapäeval Abjas õpetajad ei streigi, kuid koolitunde pole. Sel päeval peetakse seal suurt maastikumängu.

Suure-Jaani gümnaasium teatab oma kodulehel samuti, et õppetööd ei toimu, isegi huvikool jääb neil päevil suletuks. Samas vallas asuvas Kildu koolis streigib vaid osa õpetajaid ja sedagi ainult kolmapäeval.

Põhikooli lõpuklass peab järgmisel nädalal kooli tulema kõigil viiel päeval. «Kolm õpetajat ei streigi ja oleme koolipäeva sättinud nii, et lõpuklassi koolitunnid saaksid toimuda,» selgitas Kildu kooli direktor Enn Siimer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles