JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu Sadama meistrite liiga eurohooaeg lõppes kohtunike bläki ja viimase sekundi kaotusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama mängijad Serbias.
Pärnu Sadama mängijad Serbias. Foto: Basketball Champions League

Eesti korvpallitšempion Pärnu Sadam alustas hooaega euromänguga Serbias, kui FIBA meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri avaringis mindi vastamisi Austria mulluse hõbedatiimi Gmundeni Swansiga.

Sadama loots Toomas Annuk saatis Belgradis praktiliselt tühjade tribüünide ees algrivistuses platsile Andre Terrell Walkeri, Robert Valge, Mihkel Kirvese, Mark-Andreas Jaaksoni ja Matt McCarthy ning avaveerand mängiti üle välja pressivate austerlaste vastu 19:19 viiki. 

Teisel perioodil pääsesid pärnakad juba kaheksaga ette, ent jäid poolaja lõpus kolmeks minutiks kuivale ja eduseisust jäi alles kaks (40:38).

Ivo Van Tamm ja Andre Terrell Walker.
Ivo Van Tamm ja Andre Terrell Walker. Foto: Basketball Champions League

Teise poolaja algus läks laadaks ära ja Annuk pidi juba kolme minuti järel aja maha võtma (41:48), sest austerlased olid spurtinud 16:1. Kõige tipuks sai viga pärnakate ainus mängujuht ja rünnakuliider Walker, kes küll paari minuti järel väljakule naasis. Seejärel sai Sadam mängu taas jooksma ja enne viimast neljandikku oldi kahega (60:62) maas.

Otsustaval veerandil juhtis kord üks, kord teine ja viimasele minutile mindi vastu 78:78 viigiseisul. 40 sekundit enne lõppu lasi Walker endale liiga lihtsalt ära teha (78:80), ent andis järgmisel rünnakul ilusa söödu Troy Barniesele ja seis oli taas viigis (80:80). 

Urald King – mees, kes vilistamata jäänud veaga lõpetas Pärnu Sadama euroteekonna.
Urald King – mees, kes vilistamata jäänud veaga lõpetas Pärnu Sadama euroteekonna. Foto: Championsleague.basketball

Kellale jäi 21 sekundit ja austerlased said lõpuni palli hoida. Kolm sekundit enne sireeni kaotas Austria sats läbimurdel palli, kui mänguvahendi sai kätte Sverre Aav. Siis tehti tagamängijale selge viga, ent kohtunike vile vaikis ja nõnda sai viimaks üleplatsimehena 23 silma kogunud Urald King uhkes üksilduses korvi alt skoorida (82:80). Pärnakatele jäi veel 0,4 sekundit, ent sellega viskele ei jõutud. 

Endise tippkohtuniku Atso Matsalu sõnutsi tegid vilemehed Pärnule selget ülekohut. 

“Kohtunikud lasid läbi jämeda vea. Pall oli selgelt Pärnu mängija käes, tagant löödi vastu küünarnukki ja pall lendas käest ära,” rääkis Matsalu Delfile. “Vahel ma ei mõista, kuidas otsustaval hetkel selline asi läbi lastakse. Vastastel oli vead täis: oleks see viga ära vilistanud, saanuks Pärnu kaks vabaviset ja nad olnuks edasi. Võib-olla kadus kohtunikel keskendumine ära.”

Sadama eest kogus viis meest kahekohalise punktisumma: Valge viskas 15, Barnies ja Walker 14 (kaheksa söötu), McCarthy 13 ja Kirves kümme silma. 

Matš on järelvaadatav:

 

Pärnakate euromängud jätkuvad FIBA Europe Cupil, mille alagrupiturniiril madistatakse Porto (Portugal), Den Boschi (Holland) ja Fribourgiga (Šveits). Seal saadakse vähemalt kuus matši ja esimene kodumäng tuleb 12. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles