Pere Leib pidutses tagasihoidlikult

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeldavad Pere Leiva võrkpallurid pärast Schenkeri liiga võitu Selveri üle. Edasi keskendub meeskond heale esinemisele Eesti liigas.
Juubeldavad Pere Leiva võrkpallurid pärast Schenkeri liiga võitu Selveri üle. Edasi keskendub meeskond heale esinemisele Eesti liigas. Foto: Andres Haabu

Pühapäeval Eesti-Läti ühise võrkpalliliiga võitjaks kroonitud Tartu Pere Leib tähistas peatreener Rainer Vassiljevi sõnul võitu tagasihoidlikult, sest juba homme seisab ees tähtis mäng.

Pühapäeval alistasid Pere Leiva võrkpallurid raskes mängus Tallinna Selveri pealinlaste koduväljakul tulemusega 3:2, katkestades nende viie aasta pikkuse võiduseeria Schenkeri liigas. Peatreeneri kinnitusel andis võit meeskonnale juurde hulga enesekindlust. «Kui mäng tuleb hästi välja, on täiesti võimalik Selverit võita.»

Teel poolfinaali

Eile võistkond puhkas ning mehed käisid masseerija juures. Täna on taas treening ning kolmapäeval algab Eesti liiga kolme võiduni peetav play-off-seeria Võru meeskonnaga.

Seeria võitja pääseb edasi poolfinaali, kus juba ootavad otse nelja parema hulka pääsenud VK Pärnu ja Selver. «Selge see, et mängud Võruga tuleb igal juhul ära võita,» ütles Rainer Vassiljev (pildil). Neljas poolfinalist selgub Tallinna Tehnikaülikooli ja Rakvere meeskonna mängudes.

Vassiljevi sõnul seisavad poolfinaali pääsemise järel suure tõenäosusega ees tasavägised kohtumised Pärnu võrkpalliklubiga. «Pärnakatel on läinud hästi ning nende mänguisu järjest kasvab,» märkis Vassiljev.

Poolfinaalseeria ja hilisemate finaalmängude võitja ei selgu Vassiljevi hinnangul mitte enam üksikutest sähvatustest, vaid sellest, kes pikkade seeriatega rohkem väsib või kelle võtmemängijail tekivad vigastused.

Schenkeri liiga võit on suursündmus nii võistkonnale, Tartu linnale kui sponsoritele, märkis Pere Leiva võrkpalliklubi juhtiva MTÜ Spordiklubi Duo juhatuse liige Alari Jõesaar. «Praegu ei saa öelda, et see võit klubi majanduslikku seisu kohe parandaks, kuid tulevikus peaks olema kergem sponsoreid leida,» lisas ta.

Positiivsed emotsioonid

Tähtpäev oli liigavõit kahtlemata ka nimesponsor, Pere Leivale, kes aga pole suutnud kõiki võetud kohustusi meeskonna ees täita. «Mis edasi saab, ei tea, kuid loodame, et rahamured lahenevad – leiba ja torti poes ju müüakse,» avaldas Jõesaar lootust.

Tuleval hooajal tahab meeskond jätkata vähemalt sama tugeva koosseisuga kui tänavu ning Jõesaare sõnul loodetakse võistkonda isegi tugevdada. Kas seda tehakse praeguse nime all või leitakse uus peasponsor, on esialgu veel lahtine.

Praeguse nimesponsori, ASi Pere omanik Rein Kilk ütles võistkonna edu kommenteerides, et sport tekitab alati positiivseid emotsioone. Kas ettevõte plaanib võistkonda ka edaspidi toetada, seda Kilk ei täpsustanud, väites, et tal on väga kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles