VIDEO 162 päeva ootust sai läbi: Vaprus maitses meistriliigas võidurõõmu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu fännid said üle pika aja juubeldada.
Pärnu fännid said üle pika aja juubeldada. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Üle viie kuu, täpsemalt 162 päeva ootust on läbi: Pärnu Vaprus noppis jalgpalli meistriliigas võidu, alistades koduväljakul 1:0 Narva Transi.

Vaprusel oli enne matši käsil väga kurb seeria. Vähe sellest, et meeskond paikneb tabeli viimasel real, poldud võidurõõmu maitstud 20 ega punktilisa teenitud 13 järjestikuses matšis. 

Narvakate vastu asusid pärnakad seda nigelat seeriat lammutama üheksandal minutil. Transi mehed kaotasid enda kasti lähistel palli, Kristjan Kask lükkas söödu karistusala joonele ja Ronaldo Tiismaa lõi palli ühe puutega kaunilt posti kõrvale. Avapoolaeg lõppeski 1:0.

 

Teisel poolajal oli mõlemal tiimil väravavõimalusi. Pärnu poolelt sai nurgalöögi järel peaga kõmmutada kapten Magnus Villota, ent piirilinlaste puurivaht Aleksei Matrossov tegi vinge reaktsioonitõrje. Lõpus tõstis Narva liinid kõrgemale ja 80. minutil oli Pärnu kastis penaltihõngu, kuid Transi meelehärmiks kohtunik vilet ei puhunud. 87. minutil oli Narval karistuslöök, aga Vapruse väravavaht Ott Nõmm pareeris terava löögi posti. 

Lõpuvile kõlades juubeldati-kallistati – see võit tähendas pärnakatele nii mõndagi. Viimati kogusid nad kolm punkti 6. mail, kui alistasid koduväljakul FC Kuressaare 3:1.

Ronaldo Tiismaa.
Ronaldo Tiismaa. Foto: Gertrud Alatare

“Kuradi hea tunne on!” tunnistas matši ainsa tabamuse autor Tiismaa mängu järel. “Pole nii pikalt võitnud ja lõpuks tuli ära. Suutsime hooaja lõpus fännidele veel midagi kinkida. Mängisime tahte ja tati pealt, see meile võidu tõi.”

Paraku teenis punktilisa ka tabeli üheksas ehk Tallinna Legion, kes 3:2 alistas FC Kuressaare.

Nõnda on neli mängu enne tšempionaadi lõppu kahe viimase vahe endiselt seitse silma. Hooaja lõpus kukub viimane esiliigasse, eelviimane läheb üleminekumängudele. Pärnu peab järgmise matši Tartus, seejärel madistab veel Tallinna FCI Levadia, Kuressaare ja viimases voorus konkurendist Legioniga. Täistabamuse korral on võimalik teenida 12 punkti.

Tiismaa avaldas veendumust, et viimaselt kohalt annab veel tõusta. “Lähme edaspidi ainult võitma ja võitleme hooaja lõpuni!” kinnitas ta.

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles