Pärnu kossutiim sattus eurosarjas täbarasse seisu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Heledates särkides FC Porto mängijad ei andnud kodusaalis Pärnu Sadamale mingit võimalust.
Heledates särkides FC Porto mängijad ei andnud kodusaalis Pärnu Sadamale mingit võimalust. Foto: fiba

Pärnu Sadama korvpallimeeskond reisis FIBA Europe Cupi neljandaks alagrupimänguks Portugali, et madistada sealse FC Portoga.

Ligemale kolmemiljonise eelarvega mullune Portugali hõbedasats oli koduliigat alustanud täiseduga, võites kõik kuus matši. Küll kaotati eurosarja avavoorus kuus korda väiksema büdžetiga Sadamale suvepealinnas 83:95. Enne teist omavahelist lahingut oli Pärnul ja Portol võite üks ning Šveitsi Fribourgil ja Hollandi Den Boschil kaks.

Matš 2200 pealtvaatajat mahutaval Dragao Arenal algas suure skooriga: kodumeeskond võitis esimese vaatuse 25:24. Pärnu  poolelt särasid Mihkel Kirves ja Davis Geks, kes olid kogunud üheksa silma.  

Teise veerandi algus läks Eesti meistritel lörri: vastane lasti jooksma ja Porto haaras kiirelt kahekohalise edu. Poolajapausiks juhtis Portugali tiim 47:35. Ehkki Toomas Annuki hoolealused noppisid ründelauast kiiduväärt kaheksa palli, jäid nad viskeprotsendiga alla 40:50.

Matši saatus otsustati kohe riietusruumist tulles, kui Porto läks 20ga juhtima ja suurendas vahepeal edu 29ni. Lõpusireeni kõlades säras tablool 87:64.

Sadama kapten Mihkel Kirves (palliga) oli Portugalis pärnakate resultatiivseim. 
Sadama kapten Mihkel Kirves (palliga) oli Portugalis pärnakate resultatiivseim. Foto: Fiba

Kümne mehega Portugali reisinud Sadama resultatiivseim oli Kirves, kes kogus 16 punkti ja üheksa lauapalli. Geks lisas 11 ja Robert Valge kümme silma. Porto eest viskasid nii Brian Conklin, Michael Finke kui Teyvon Myers 12 punkti. Sadam kaotas viskeprotsendi 34:45 ja lauavõitluse 36:46.

Samal ajal toimunud alagrupi teises matšis võitis Den Bosch koduväljakul Fribourgi 77:65, mis tähendas, et hollandlased tõusid grupi liidriks. Nelja mängu järel on Den Boschil kolm, Portol ja Fribourgil kaks ning pärnakatel üks võit.

Alagrupist pääseb järgmisse ringi kaks paremat. Sadam peab edasipääsuks kaks järgmist kodumängu kindlasti võitma, ent sellestki ei pruugi piisata, sest võrdsete võitude-kaotuste korral loetakse korvide vahet, mis pärnakatel on kõvasti miinuses: Portole jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla, Den Boschile kaotati avamatš 32 ja Fribourgile 18 punktiga.

Den Boschi näeb suvepealinnas 23. ja Fribourgi 30. novembril. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles