Pärnumaal möllab sel nädalavahetusel Orkaan

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Militaarõppus Orkaan XIII.
Militaarõppus Orkaan XIII. Foto: Lilli Tölp

Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna suurõppus Orkaan XVI toimub tänavu 2.–4. detsembrini. Pärnumaa, Lääne ja Saaremaa maleva üksused harjutavad oma vastutusalal koostegevust liitlaste ja partneritega.

Pärnu maakonnas toimub õppus kahel suuremal alal. Pärnumaa maleva rohelised üksused koonduvad Saarde ja osalt Häädemeeste valla territooriumile. Läänerannas harjutavad Lääne maleva üksused. Peale selle avavad naiskodukaitsjad Pärnu linnas evakuatsioonipunkti.

Juba 16. korda toimuva Orkaani fookuses on hajutatud lahingutegevus, mis on territoriaalkaitse peamine võitlusviis.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Lääne maakaitseringkonna pealiku kolonelleitnant Tõnu Miili selgituse järgi on õppuse eesmärk saavutada kiire lahinguvalmidus koos ladusa ja turvalise formeerimisega ning seejärel harjutada üksuste koostegevust ja juhtimist hajutatult.

Peale Lääne maakaitseringkonna osalevad õppusel ülejäänud maakaitseringkondade kaitseliitlased, kaitseväelased, Läti vabatahtlikud riigikaitsjad Zemessardzest, liitlased ja muud partnerid. Koostöös ametkondade ja omavalitsustega korraldab Naiskodukaitse kõigis piirkondades evakuatsiooniõppuse.

Kogu õppuse perioodil on Lääne-Eestis tavapärasest rohkem liikvel kaitseväe ja Kaitseliidu masinaid ja õhuvahendeid, mistõttu õppuse alal palutakse olla liikluses väga tähelepanelik ja jälgida liikluskorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles