Sadam kaotas Lätis viimase sekundi viskest, uus mängujuht vaatas matši pingilt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadamal on Eesti-Läti ühisliigas kolm võitu ja neli kaotust. 
Pärnu Sadamal on Eesti-Läti ühisliigas kolm võitu ja neli kaotust. Foto: Urmas Luik

Pärnu Sadam ei suutnud naaberriigis Läti iseseisvuspäeva pidustusi lörri ajada, kui Eesti-Läti ühisliigas tuli tabeli eelviimase, Valmiera paremust tunnistada.

Pärnu alustas 580 pealtvaataja ees vingelt, võites avaveerandi 29:13. Teine vaatus läks aga nurja ja poolajapausile suunduti juba 43:44 kaotusseisus. Sealt edasi kulges matš tasavägiselt ja kaks minutit enne lõppu säras tablool 77:77.

Pärnakad alustasid 24 sekundit enne matši lõppu rünnukut 79:81 kaotusseisus, kuid kui mängukellale jäi 6,4 sekundit, sahistas Sverre Aav kolmese (82:81). Pärast mõttepausi anti pall Valmiera mängujuhile Niks Salenieksile, kes purjetas korvi alla ja tabas raske kahese. Sadamale jäi ründealas 0,9 sekundit, ent Robert Valge hüppelt vise korvi ei läbinud. Nii tuli napp, 82:83 kaotus.

Troy Barnies skooris pärnakate parimana 20 punkti. Mihkel Kirves lisas 19 silma ja 12 lauapalli. Valge arvele jäi 14 punkti. Võidukorvi tabanud Salenieks kogus Valmiera parimana 20 punkti.

Pärnakatel on nüüd tabelis kolm võitu ja neli kaotust, mis annab 16 tiimi hulgas 11. koha. Valmiera sai hooaja teise võidu ja kerkis eelviimaselt tabelirealt koha võrra kõrgemale. 

Sadama eest ei teinud kaasa Davis Geks, Ivo Van Tamm ja tiimi värskeim täiendus, 179sentimeetrine Ameerika mängujuht Isaiah Hart, kelle dokumente pole veel korda saadud.

23aastane Hart ei ole varem professionaalsel tasemel korvpalli mänginud, vaid lõpetas tänavu Marylandi Loyola ülikooli, kus kogus nelja aastaga keskmiselt 27 minutit, 9,7 punkti, 2,8 söötu ja kaks lauapalli. Esiti on mängujuhil suvepealinnas kuuajaline katseaeg. 

Esmaspäeval mängivad pärnakad Eesti karikavõistluste veerandfinaali avamatši võõrsil Tartuga. Kolmapäeval võõrustatakse FIBA Europe Cupil kodusaalis hollandlaste Heroes Den Boschi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles