Pärnu Sadam kukkus karikasarjast välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam jäi karikavõistlustel veerandfinaali pidama. 
Pärnu Sadam jäi karikavõistlustel veerandfinaali pidama. Foto: Urmas Luik

Pärnu Sadamale on Eesti korvpalli karikavõistlused lõppenud, sest kahemängulises veerandfinaalseerias jäädi alla Tartu ülikooli meeskonnale.

Sadam kaotas eelmisel nädalal avamängu Tartus seitsmega. Niisiis vajati suvepealinnas vähemalt kaheksapunktist võitu, et pääseda 17. detsembril Narvas toimuvale nelja meeskonna finaalturniirile. 

Matši alguses ei paistnud kuskilt, et pärnakad võiksid piirilinna lõppvõistlusele jõuda: tartlased tegid 280 pealtvaataja ees, mis tahtsid, ja võitsid avaveerandi 28:14. Poolajaks oli seis 43:25.

Gert Kullamäe ja Martin Müürsepa juhendatavad said küll pausilt tulles kaitse pidama ja võitsid kolmanda veerandaja 14:9, aga kahe mängu kokkuvõttes oli ikka miinus 20 ees. Pärnakad vähendasid lõpusireeniks vahe viisakaks, kuid edasipääseja suhtes kahtlust ei tekkinud: lätlase Nikolajs Mazursi juhendatav Tartu sats võitis kordusmatši 70:63.

Robert Valge (palliga) kogus pärnakate parimana 17 punkti. 
Robert Valge (palliga) kogus pärnakate parimana 17 punkti. Foto: Urmas Luik

Külalised olid paremad lauavõitluses (41:31) ja näitasid kõrgemat viskeprotsenti (43 vs. 37). Kui Tartu tabas vabaviskeid 16/16, siis Pärnu 11/20.

Sadama mängu vedas taas Robert Valge, kes kogus 17 punkti. Mihkel Kirves lisas 12 silma. Tartu resultatiivseim oli 13 punktiga mängujuht Jalan McCloud.

Peale Tartu võivad Narva hotellipiletid broneerida BC Kalev/Cramo ja TalTech. Viimasena pääseb nelja hulka suure tõenäosusega Viimsi, kes avamängus alistas Tallinna Kalev / Audentese 19 silmaga.

Sadam tuleb uuesti platsile kolmapäeval kodusaalis, minnes FIBA Europe Cupi viimases alagrupimatšis vastamisi šveitslaste Fribourgiga. Kummalgi pole enam edasipääsu lootust: alagrupist lähevad edasi Portugali FC Porto ja hollandlaste Den Bosch.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles