FOTOD ⟩ Sadam lõpetas eurosarja kaotusega, kolm leegionäri lahkus klubist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Robert Valge (palliga) kõmmutas üleplatsimehena 26 silma, millest 16 tuli avaveerandil. 
Robert Valge (palliga) kõmmutas üleplatsimehena 26 silma, millest 16 tuli avaveerandil. Foto: fiba

Pärnu Sadama korvpallimeeskond pidi FIBA Europe Cupi viimases alagrupimängus tunnistama kodusaalis šveitslaste Fribourgi 99:94 paremust. Mõlemad satsid olid edasipääsulootuse minetanud juba matši eel.

Sadam võitis avaveerandi 25:23. Vinges hoos oli Robert Valge, kes kogus seitsme minutiga 16 punkti (kolmesed 4/4, vabakad 4/5). Pärnakad juhtisid ka teise (50:48) ja kolmanda (75:72) perioodi järel, ent viimasel veerandajal panid külalised oma paremuse maksma. 

Valge kogus viimaks üleplatsimehena 26 punkti (kahesed 1/2, kolmesed 5/10, vabakad 9/11). Mihkel Kirves panustas 17 silma ja kaheksa lauapalliga. Troy Barnies lisas 16, Isaiah Hart 14 ja Ivo Van Tamm 12 punkti. Külaliste resultatiivseim oli 17 silmaga Jonathan Kazadi. 

Pärnu lõpetas turniiri kahe võidu ja nelja kaotusega, mis andis viimase koha. Alagrupist ei pääsenud edasi ka Fribourg (3-3). Järgmisse ringi jõudsid hollandlaste Den Bosch (4-2) ja Portugali FC Porto (3-3). 

Enne matši teatati, et mulluse Eesti meistermeeskonna rivistusest lahkuvad lätlane Davis Geks, ukrainlane Sergii Pavlov ja ameeriklane Andre Walker. Esimesel kahel oligi leping vaid euromängude lõpuni, viimane vigastas hooaja alguses rängalt põlve. Kuuldavasti ei jää hooaja lõpuni Pärnu tiimi ka katseajal jänki Isaiah Hart ja Austraalia keskmängija Matt McCarthy.

See-eest toodi satsi 24aastane ja 194sentimeetrine Leedu tagamängija Tadas Pazera, kes alustas hooaega kodumaal Utena Juventuses, ent pääses platsile vaid kahes matšis. Pazera on Eestis mänginud varemgi, kui esindas Tallinna Kalevit ühes mängus nii 2019/2020. hooajal kui mullu. Eelmise hooaja veetis leedukas Prantsusmaa kõrgliigas Le Porteli meeskonnas, kus sai 11 matšis platsile keskmiselt viieks minutiks. 

Pazera teeb Sadama eest debüüdi järgmises Eesti-Läti ühisliiga mängus Ventspilsi vastu, mis peetakse suvepealinnas laupäeval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles