Noortefoorum arutleb liiklusohutuse teemal

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus
Liiklus Foto: Ulis Guth

Reedel, 16. märtsil korraldab maanteeamet Pärnus liiklusohutuseteemalise noortefoorumi Läänemaa, Pärnumaa ja Viljandimaa noortele.

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledžiga koostöös korraldatava foorumi laiem eesmärk on tuua kokku nii koolinoored (gümnasistid), otsustajad (poliitikud, kooli juhtkond) kui liiklusohutuse tudengid.

Kogu päeva jooksul on kavandatud rohkelt aega aruteludeks, mille kokkuvõtetest kujundab maanteeamet seisukohad, et kaitsta noorte ja õpetajate huve liikluskasvatuse ja -ohutuse valdkonnas.

"Näeme vajadust tulla kokku teises õhkkonnas ja formaadis, et arutada teemadel, mis on südamelähedased kõikidele inimestele, olenemata nende east,“ selgitas maanteeameti Lääne regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Sirli Leier foorumi eesmärke. „Eesmärgiks on tekitada dialoog osaliste vahel, et jõuda ühistele arusaamadele, kuidas noorteni jõuda ja tegutseda kõige paremal viisil, et inimelusid säästa."

Leieri sõnade järgi on foorumil osalema palutud noortekogude ja noortekeskuste gümnasistid, kes tahavad oma sõna öelda ja otsustada liikluskasvatuse ja -ohutuse parandamise osas noorte liiklejate hulgas.

Foorum on ülesehitatud töötubadena, kus arutletakse aktuaalsete teemade üle märksõna „Noored“ all: isiklik vastutus, noored juhina, väärtushinnangud ja hoiakud, psühhoaktiivsed ained, noored otsustajana jne.

Foorumist osavõtuks tuleb registreerida aadressil http://www.hk.tlu.ee/start/noortefoorum/  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles