Pärnu maakohus saab uue kohtuniku

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu maakohtu vastne kohtunik Liisa Nuut töötas seni riigiprokuratuuris.
Pärnu maakohtu vastne kohtunik Liisa Nuut töötas seni riigiprokuratuuris. Foto: Raigo Pajula

President Alar Karis nimetas täna Kadriorus ametisse ühe uue kohtuniku halduskohtusse ja kümme maakohtusse. Pärnu maakohtus asub algavast aastast süütegusid arutama Liisa Nuut.

Praegu töötab Nuut riigiprokuratuuris süüdistusosakonna riigiprokurörina.

Kohtunikke ametissenimetamise puhul õnnitledes märkis Karis, et kohtusaalid ei ole uutele kohtunikele võõrad, sest nende hulgas on nii staažikaid ja hinnatud prokuröre, advokaate, kohtujuriste kui -nõunikke. “Edaspidi tuleb teil aga kohtusaalis istuda juba hoopis teise laua taga, hoopis teises rollis ja kasutada oma teadmisi õiglase, põhjendatud ja nii asjaosalistele kui avalikkusele arusaadava otsuse tegemiseks,” ütles riigipea.

President pani kohtunikele südamele, et nende otsused võivad muuta inimeste saatust. “Seetõttu peaksid inimesed juba kohtusaalis tundma, et nendega käitutakse õiglaselt, et riik käitub nendega õiglaselt, sest kohtunik mõistab kohut Eesti Vabariigi nimel,” rääkis Karis. “Ma ei kahtle, et oma senist süüdistaja, kaitsja või nõuandja praktikat kasutades tulete sellega edukalt toime.”

Riigipea avaldas heameelt, et äsja ametisse nimetatud kohtunike hulgas on neid, kes on õpetanud ja õpetavad siiani üliõpilasi, on jaganud oma teadmisi kolleegidele, teinud teadustööd ja kaitsnud doktorikraadi. Ta soovis, et kohtunikud jätkaksid sellega oma pingelise töö kõrvalt edaspidigi.

Tallinna halduskohtus hakkab tööle Pihel Kuusk. Tartu maakohtus hakkavad lahendama tsiviilasju Margit Jäätma, Tanel Pürn ja Mari Schihalejev. Samuti asub seal tööle Anu Vilt.

Harju maakohtus hakkavad arutama süüteoasju Sandra-Kristin Kärner, Lea Pähkel, Margit Roots-Dervishi ja Andra Sild ning tsiviilasju Näncy-Marita Maltseva.

Kohtunikke esitles riigikohtu esimees Villu Kõve ja vastsed kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles