Jüri Lebedev ⟩ Ajujaht häälte pärast

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jüri Lebedev arvates on linnavolikogus võtnud viimasel ajal võimust ebaviisakus kolleegid vastu ja langenud töökvaliteet.
Jüri Lebedev arvates on linnavolikogus võtnud viimasel ajal võimust ebaviisakus kolleegid vastu ja langenud töökvaliteet. Foto: Urmas Luik

“Kui stiimul käes, mis siis viga küttida ja inimeste hääli noppida“ – nii võiksid Kukerpillid lähenevaid riigikogu valimisi silmas pidades ümber teha oma igihalja hiti “Jahitrofeed”. Erakonnad on jahihooaega juba alustanud. Nimekirjad, mille etteotsa on seatud suuremalt jaolt kohalikku eluolu vähe tundvad, kuid muidu populaarsed peibutuspasunad, on maakondades juba täies ulatuses välja hõigatud.

Lühidalt, ajujaht trofeedele (loe: häältele) on presidendi tehtud avapauku silmas pidades alanud. Vähemalt nii hindasid olukorda eksperdid rahvusringhäälingu hommikuprogrammis “Terevisioon”.

Tegelikult on eri ekspertide analüüse valimisnimekirjadest hea lugeda. Alates niinimetatud “kahe tooli seaduse” vastuvõtmisest, mis lubab riigikogu liikmel olla ka kohaliku omavalitsuse liige, taanduvad eksperdid peamiselt kahele küsimusele. Arutletakse, kas erakonna nimekiri valimistel on tugev või nõrk ning peamine: kas riigikogu liige “Ants” on küllalt populaarne, vedamaks enda tuules riigikokku linnavolikogu liiget “Jürit”. Ehk mitu kohta erakond maakonnas saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles