Kilingi-Nõmme õpilased aitasid varjupaiga loomi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerly Pikkor (vasakul) ja Kertu Kore tõstavad loomadele vajalikuid tarvikuid bussist välja.
Gerly Pikkor (vasakul) ja Kertu Kore tõstavad loomadele vajalikuid tarvikuid bussist välja. Foto: Urmas Luik

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilasesindus koos õpetaja Saima Tõigastiga andis täna pärastlõunal Pärnu kodutute loomade varjupaigale üle heategevusega kogutud tarvikud, toidu ja paar kaalu.

Õpilaste omaalgatuslikku ettevõtmist juhtis 12. klassi õpilane Kertu Kore, kelle sõnul läks hoogtöö lahti aasta alguses internetis info levitamise ja kuulutuste ülespanemisega linna käidavamates kohtades.

Loomade varjupaigale vajaliku elektronkaalu ostmiseks kogunes poodidesse pandud sendikogumiskastidesse 100 eurot. Selle rahalise toetusega saab varjupaik muretseda vajaliku abilise, senini tuleb töötajatel uue loomaga sõita tema raskuse teadasaamiseks loomakliinikusse, teha lisakulutusi. Kuni 100kilose mõõduga tavalise kaubakaalu annetas Kilingi-Nõmme majandusühistu, seegi jõudis saadetise hulgas kohale.

Peremehetute kasside ja koerte elu aitavad mugavdada ka vanad tekid, padjad ja linad, mille agarad lapsed mikrobussist Raba tänava kontorisse tõstsid, et alustada varjupaiga juhataja Anni Kaiste saatel tutvumist sealsete elanikega, 28 koera ja 36 kassiga.

“Väga tore, et noored sellise asjaga tegelevad,” kinnitas Anni Kaiste. “Jõulude eel tõid Pärnu Ühisgümnaasiumi õpilased meile kassipuure ja toitu, ka teised koolid ja lasteaiad on meid aidanud, siinkohal soovime neid kõiki tänada.”

Eelnevalt pidasid heategevusaktsiooni algatajad Kaistega nõu selle üle, millega nad võiksid kasulikud olla. Hoolealustele sobivatest küljealustest on puudus, sest neid tuleb vahetada uute asukate saabudes või kuluvad need lihtsalt ära. Nappus on kassiliivast ja kassiliivakastidest.

“Kohalikud ettevõted, firmad ja asutused olid meie ettevõtmise suhtes väga vastutulelkud ja aitasid oma võimaluste piires, ka loomakaaluga,” mainis Kertu Kore.

Kilingi-Nõmme noortel heategevussaadikutel on mõttes vähemalt ühele varjupaigakoerale uue päriskodu leidmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles