Otsustaval veerandil suure edu maha mänginud Sadam pääses konkurendi vastu ehmatusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kapten Mihkel Kirves tõi  suurepärase lõpusoologa Pärnu raskest seisust välja. 
Kapten Mihkel Kirves tõi  suurepärase lõpusoologa Pärnu raskest seisust välja. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teenis Eesti-Läti ühisliigas tähtsa võidu, alistades võõrsil vana sõbra ja tabelinaabri Rapla Avis Utilitase.

Pärnakad alustasid 439 pealtvaataja ees vingelt, kui avaveerandi järel säras tablool 23:11 ja poolajaks 45:29. Seejuures oli Sadama snaiper Robert Valge kõmmutanud kolmeseid viiest viis.

Teisel poolajal jätkasid Gert Kullamäe hoolealused lauavõitluse domineerimist ja enne otsustavat neljandikku oli eduseis turvaline, 59:45. 

Siis läks kõik lörri: kodupublikult jõudu saanud raplakad alustasid viimast veerandit 13:0 spurdiga ja Sadam oli neli minutit kuival. Pärnu kahekohaline eduseis oli sulanud üheni (59:58) ja Kullamäele aitas – aeg maha! Sadam sai küll korvilt kaane maha, ent neli minutit enne lõpusireeni läks Rapla üle pika aja juhtima, 65:64. 

Kaks minutit enne lõppu olid pärnakad juba neljaga taga, aga siis tegi kapten Mihkel Kirves vägeva seeria: kolmene, hea sööt Valge kahesele ja viimaks tabatud lähivise. 7:0 spurt ja tablool 73:70, 44 sekundit lõpuni! Lõputrilleris läks vabavisete mänguks – kus Pärnu eksis kolmel korral, mängu lõpuks 14/28 –, kuid Sadam suutis edu hoida, 76:73.

Suurepärase partii tegi Valge, kes üleplatsimehena kogus 26 silma (kahesed 3/5, kolmesed 6/7, vabakad 2/3). Otsustavate momentide sangar Kirves toetas 14 punkti ja 11 lauapalliga. Rapla resultatiivseimad oli Obrad Tomic ja Derrick Issaiah Woods, kes panustasid vastavalt 21 ja 18 silmaga.

Konkurentide lahing oli oluline just liigatabelit silmas pidades. Praeguse seisuga on viimasena play-off’i pääseval ehk kaheksandal positsioonil Raplal 12 võitu ja 11 allajäämist, pärnakatel on nende järel nii üheksa võitu kui kaotust. Põhiturniiril mängitakse 30 matši. Laupäeval sõidab Sadam Riiga, et madistada liiga liidri, Ukraina tiimiga Prometey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles