Are raamatukogus avati kaugtöötuba

Pärnu Postimees
Copy
Are raamatukogu kaugtöökohas on olemas arvuti kasutamise võimalus, tasu eest saab printida, koopiaid teha.
Are raamatukogu kaugtöökohas on olemas arvuti kasutamise võimalus, tasu eest saab printida, koopiaid teha. Foto: Tori vald

Kes sõbrapäeval Are raamatukokku sattus, võis imestada, miks südametega märgitud teerada kinnise ukseni viib. Saladus sai avalikuks alles õhtul, mil pidulikult avati Tori valla esimene kaugtöötuba.

Tori valla raamatukogu direktor Ene Michelis märkis, et kaugtöö tegemise võimalus on olemas kõigis valla raamatukogudes, kuid Are raamatukogus saab seda nüüdsest teha spetsiaalselt selleks kohandatud ruumis ja täiesti segamatult. Olemas on arvuti kasutamise võimalus, tasu eest saab printida, koopiaid teha jms. Mõttetöö ergutamiseks on võimalik kohapeal isegi kohvi keeta. Are raamatukogu kaugtöötoa kasutamine on tasuta, aeg on soovitatav raamatukogus eelnevalt kinni panna.

Juba avamisel hakkasid õhus ringlema ideed, kuidas külalised ja kogukond kaugtöötuba kasutada saaksid: siin võivad rahulikult oma koduseid töid teha õpilased, tuliseid matše pidada malehuvilised, kiiret internetti ja hubast vaikust kasutada suvitajad.

Are raamatukogu kaugtöötoa jaoks ei ole Michelise sõnutsi tehtud lisainvesteeringuid, märksõnad on koostöö ja korduvkasutus. Kaugtöötuba on nüüdisaegne viis maaelu elavdada ja lisaväärtust luua. Michelis ei välista, et edaspidi hangitakse kaugtöötuppa näiteks overlokmasin, kui kogukonnal selleks vajadus on. Kaugtöötoa kujul on loodud võimalus, sisu annavad sellele aga kasutajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles