VIDEO Kristin Tattar alustas USA profituuri võidukarikaga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar alustas hooaega esikohaga.
Kristin Tattar alustas hooaega esikohaga. Foto: PDGA

Suvepealinna kettagolfar Kristin Tattar naasis USAsse ja teenis esimesel profituuri mõõduvõtul Texase osariigis Waco Annual Charity Openil 52 sportlase hulgas esikoha.

30aastane valitsev maailmameister läbis kolm võistlusringi 187 viskega, mis andis tulemuseks -14 alla par‘i. Järgmised neli kohta kuulusid ameeriklastele: Ella Hansen (-13), Ohn Scoggins (-10), Sarah Hokom (-9) ja Hailey King (-8). 

Seejuures ei juhtinud Tattar otsustaval ringil kordagi ja oli enne viimast korvi Hansenist ühe viskega maas. Viimasel rajal tabas eestlane keerulise puttamise 12 meetrilt olukorras, kus korvi taha jäi keelatud ala (OB) ja võttis birdie (-1). Jänkil läks viimane korv nässu ja ta pidi leppima bogey‘ga (+1).

"See on üks hullumeelseimaid võite, mis olen kunagi saanud," rõõmustas Tattar võiduintervjuus. "Viimasele korvile tulles arvasin, et mul pole mingisugust võimalust võita. Ma ei teadnud skoorigi.  Pärast seda, kui sooritasin lähenemise, vaatasin skoori ja avastasin, et mul on võidušanss. Olin vahepeal juba alla andnud ja mõtlesin, et ei mängi võidule. Siis nägin, et mul on vaja lihtsalt üks putt tabada – keskendusin ja see õnnestus."

Eestlasele oli see esimene võistlus pärast ligi viie kuu pikkust pausi. Mullu novembris käis pärnakas küünarluunärvi tõttu operatsioonil. 

Samal ajal, kui Tattar lennutas USAs kettaid, selgusid Pärnu-Jaagupis maakonna talvised meistrid. Avatud divisjonis tuli tšempioniks Jaan Maiste, naistes Kariina Merirand, seeniorides Raimo Kimmel, noortes Lennart-Samuel Talviku ja edasijõudnutes Siim Alttoa.

Tattari viimane vise: 

Tattari viimase ringi tipphetked:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles