Pärnumaa motomehed kihutasid Türil edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Raadik.
Taavi Raadik.

Mootorratturite Eesti talvise meeskondliku kestuskrossi teisel etapil Türi külje all Kihli rajal tõusid Pärnumaa meestest pjedestaalile Toivo Nikopensius, Taavi Raadik ja Jüri Makarov.


Kaherattaliste tsiklite ühe tunni sõidus võitis üldarvestuses esikoha Urmas Põldma Saku motoklubist. Teisena kihutas finišisse Makarov, kannul Nikopensius, kellele kuulus MX2-klassi esimene auhind. Krossiässa Jüri Triisa start ei õnnestunud kõige paremini ja ta lõpetas avaringi kümnendana. Poolel võistlusmaal suutis Triisa sõitu juhtima minna, kuid boksipeatus langetas ta neljandaks ja paari järelejäänud ringiga ei õnnestunud mehel enam Makarovit ega Nikopensiust kätte saada.



“Ma läksin seekord rehvivalikuga veidi alt,” kommenteeris esimesel etapil kõik konkurendid selja taha jätnud Nikopensius. “Sõit oli väga kiire, sest suur osa rajast kulges libedal järvejääl. Kihutasime Makaroviga palju ringe ratas rattas, aga tähtis oli klassivõit ja mul polnud mõtet suuri riske ette võtta.”



MX1-klassis sai Tõnu Kallast viienda koha, Marko Saareke oli 10., Aivo Hünnev 12., Egon Üpraus 21., Eero Pass 22 ja Jakob Saks 29. Väiksema kubatuuriga MX2-klassis lõpetas Aivo Rabbi motomaratoni kuuendal ja Priit Muskat kaheksandal positsioonil. Jakob Lääne sai 12., Aldrin Arukase 23. ja Margus Tiik 24. tulemuse. Juunioride 85 ccm konkurentsis sai Jarmo Lehiste viienda koha.



Neljarattaliste tsiklite meeskonnasõidus, kus kaks võistlejat teineteist välja vahetas, lõpetasid ATV 1000 klassis esimesena Taavi Raadik ja Toivo Nikopensius. Kaisa Raadik ja Timo Tohv kihutasid üle lõpujoone kümnendana.



“Sain paljuski tänu tublile paarimehele oma võidusõitjakarjääri esimese esikoha,” märkis Raadik. “Rehv pidas kenasti ja kolmandal ringil suutsin võistlust juhtima minna. Vahepeal sõitnud Toivo ei lasknud samuti konkurente ohtlikult lähedale tulla ja nii me oma ammuse unistuse ellu viisime.”



ATV 600 klassis said Pärnumaa parimana Priit Kurg ja Ennart Kunglamäe neljanda koha ning Jaan Margus ja Mart Adamson olid finišis viiendana. Quadracer’ite konkurentsis tulid Kaspar Kangur ja Sander Raik kuuendaks ning Jürgen Jürima ja Peeter Volokitin kihutasid 25. koha vääriliselt.



Noorvõistlejate klassis Quad 200 olid kolm kiiremat Kait Kompus, Steffen Kirss ja Kaspar Haiba ning Quad 100 tsiklite esikolmikusse mahtusid Jenss Lootus, Kevin Saar ja Kevin Jürima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles