Sõpruslinn toob Pärnusse õpilastööde näituse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kallau värvikaid õpilastöid üles riputamas.
Üllar Kallau värvikaid õpilastöid üles riputamas. Foto: Silja Joon/Pärnu Postimees

Pärnu kontserdimaja kolmandal korrusel avatakse täna kell 17 rahvusvaheline õpilastööde väljapanek “Summertime”, kus näeb valikut Jurmala linna kunstikonkurssidel kahe aasta jooksul eksponeeritud töödest.


Jurmala korraldab 2002. aastast lastele ja noortele kunstiüritusi, kuhu teiste seas oodatakse osalema õpilasi sõpruslinnadest, sealhulgas Pärnust.



2005. aastal alustati koos Dzintari kontserdimajaga koostööprojekti “Muusika värvides“.



Selle projekti raames palutakse igast sõpruslinnast saata Jurmalasse õpilaste kunstitöid etteantud teemal. Þürii valib iga linna laste töödest välja parimad ja tööde autorid koos juhendajatega kutsutakse kolmeks päevaks Jurmalasse. Kohapeal teostavad noored kunstnikud oma võidutöö suures formaadis. Valminud tööd jäävad kaunistama Jurmala linna.



Eelmise aasta konkursi teema oli “Summertime“. Jurmala þürii valis Pärnut esindama kunstikooli õpilased Kärt Koosapoja ja Aino-Silvia Tali, kes juhendaja Kristel Peetersoniga käisid juunis Jurmalas. Koos pärnakatega osalesid Jurmala konkursil õpilased Leedust, Venemaalt, Sloveeniast ja Prantsusmaalt. Peale maalimise oli lastel võimalus jälgida kultuuriprogrammi ja sõlmiti koostöösidemeid Jurmala kunstikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles