Ohvri maha lasknud mehe süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tunamullu talvel kaaslase maha lasknud ja selle eest alama astme kohtutes pika vangistuse saanud Dmitri Miili süüdimõistmine jõustus lõplikult, sest riigikohus ei võtnud esmaspäeval tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Pärnu maakohus leidis mullu septembris, et 63aastase Miili süü tapmises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises on tõendatud, ning määras talle üheksa-aastase vangistuse. Miil tunnistas kohtus vaid relva omamist, tapmist aga eitas. Sellele vaatamata jättis tema süüdimõistmise muutmata ka Tallinna ringkonnakohus. Et riigikohus Miili kaitsja kaebust menetlusse ei võtnud, jõustus mehe süüdimõistmine lõplikult.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani Miil raske kuritöö toime tunamullu 20. novembril Pärnumaal Tammiste külas, kus tulistas isevalmistatud tulirelvast 63aastast meest. Ohver suri sündmuskohal.

Politsei pidas Dmitri kinni järgmisel päeval ja sama aasta 22. novembril võttis kohus ta prokuröri taotlusel eeuurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lääne ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse tapmises ning isevalmistatud tulirelva ja laskemoona soetamises ja hoidmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles